Риба стає менш корисною

Споживання риби цінується у здоровому харчуванні за постачання організму жирними кислотами омега-3. Однак на сьогодні той же лосось, який у всьому світі вважається головним джерелом цінних жирних кислот, стає усе менш корисним для здоров'я, заявили вчені.

“Вирощуваний на фермах лосось стає менш поживним. Кількість корисних речовин у рибі зменшилась за останні 10 років у два рази”, — з таким висновком виступили співробітники Університету Стирлінга у Шотландії. Мова йде про жирні кислоти омега-3, які високо цінуються наукою за їх здатність відновлювати організм та рекомендуються лікарями для боротьби із різноманітними захворюваннями, у тому числі хворобами серця, інсультами, діабетом.

Лосось

За даними, наведеними у докладі шотландських вчених, у лососі, вирощеному у 2006 році, містилось 3,5 г жирних кислот омега-3 на 130 г риби. На сьогодні цей показник становить усього 1,75 г, констатують спеціалісти.

Дослідники вважають, що низький рівень корисних жирних кислот у рибі пов'язаний зі змінами у її харчуванні. “Сьогодні більшу частину раціону вирощуваного лосося (80%) становлять рослинні інгредієнти — в основному, насіння олійних культур, тоді як у 2006 році цей же об'єм становили дрібні морські тварини і риба”, — розповіли експерти. 

Варто відмітити, що серед морепродуктів лосось за популярністю обганяє навіть креветку.

Риба

Також, корисною є щука - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/rybnyy-den-shchuka.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.