Що потрібно знати про авокадо ч.2

Авокадо - найпопулярніший серед прихильників здорового способу життя фрукт. Але в магазинах він не завжди ідеальної якості. Не поспішайте розчаровуватися - навіть якщо ви купили нестиглий плід, його можна довести до потрібного стану. Давайте дізнаємося як.

Половинка авокадо

Як вибирати

На дотик. Якщо авокадо трохи м’яке, це добре. Занадто м’яке авокадо або з вже почорнілим черенком не підходить - фрукт перестиглий. Втім, часто вдало стиглий авокадо до нас не доїжджає.

Ідеальний плід повинен бути без плям, світло-зеленого кольору або трохи бурим (залежно від сорту). Не так просто знайти авокадо Haas - чорно-бурого відтінку, вони завжди наполовину стиглі. Продаються такі зазвичай у преміальних супермаркетах.

Половинки авокадо

Зроби сам

Можна вдатися до невеликої хитрощі і довести авокадо до стиглості у домашніх умовах. Це потребує часу, але результат потішить. Авокадо містить багато селену, який з часом випаровується з плоду. Позаяк зберігати плід у холодильнику не рекомендується, адже продути поряд можуть швидше зіпсуватися під дією газу. Але якщо покласти тверде авокадо у борошно на 3-7 днів, селен, який виходить з плоду у цю імітацію вакууму, буде повертатися в авокадо та сприяти його достиганню.

Набагато швидший спосіб - зварити фрукт. Саме так, видалити кісточку та зварити дві половинки на середньому вогні протягом 10-15 хвилин. Свій смак і соковитий салатово-зелений колір авокадо не втратить, але стане м’яким. Одразу після варіння плід потрібно охолодити та використовувати за призначенням. Своїх властивостей фрукт не втратить.

Ще один спосіб довести авокадо до потрібного стану - загорнути його у пергаментний папір з бананом (також, до речі, селеновим продуктом) на 1-2 дні.

Авокадо на тарілці

Авокадо в кулінарії

Використовується авокадо переважно у південноафриканській, мексиканській та середземноморській кухнях. Італійці люблять додавати цей фрукт у салати або супи з горохом. Французи їдять на сніданок тост з пюре із авокадо, оливковою олією, кедровими горіхами та зеленню.

Якщо говорити про Азію, то це поке або боули з авокадо, подрібненим чи у вигляді пюре. У Мексиці авокадо - інгредієнт відомого гуакамоле. Окрім авокадо, у нього додають селеру, перець, кінзу і навіть яблуко, доповнюючи страву снками або чіпсами. Ізраїль перейняв мексиканський досвід, але тут готують вже традиційний хумус з авокадо, який доповнюють різними овочами та пітою.

Авокадо тост

Спробуйте приготувати вдома пюре із авокадо з бланшованою кучерявою капустою і соком ківі - ідеальний детокс-коктейль.

Або ж можна приготувати авокадо-тост на чорному хлібі з яйцем-пашот та базиліком. Щоб його приготувати, підсушіть чорний хліб в духовці, додайте трохи оливкової олії та натріть зубчиком часнику. Стигле авокадо розімніть вилкою, додайте 1 ст.л. оливкової олії, сіль, свіжемелений перець, ½ ч.л. меленого коріандру та 1 ч.л. подрібненої кінзи і м’яти. Перемішайте масу до однорідної консистенції та викладіть на тост, зверху додайте яйце-пашот. Швидкий та корисний сніданок готовий.

Гуакамоле



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.