Швейцарці придумали, як зробити сир смачнішим

Швейцарські виробники сиру з регіону Емменталь провели незвичайний експеримент. Нещодавно вони вирішили перевірити, чи здатна музика вплинути на якість їх продукту, і посилено зайнялись дослідами у цьому напрямку.

Сир і вінілові платівки

Як повідомляє Esoreiter, з вересня цього року Біт Вампфлер і його колеги щодня включають у своїй сироварні музику: від творів класиків до запального року. Вампфлер впевнений, що температура, вологість і склад сиру є далеко не єдиними факторам, які впливають на його дозрівання.

Незважаючи на те, що ідея швейцарців звучить досить дивно і навіть фантастично, їм вдалося залучити до експерименту спеціалістів з Університету мистецтв у Берні. Спочатку експерти висловлювали неприхований скептицизм, однак потім вивчили у лабораторних умовах хімічний склад сирів до та після прослуховування музики. Виявилось, що різниця є, до того ж суттєва.

Сировар слухає сир

У цьому немає нічого дивного, оскільки вчені вже давно довели, що музика здатна впливати, наприклад, на розвиток рослин і склад води. Чому б їй у такому випадку не впливати на смакові якості сиру, який також складається до 40% з води, і до того ж є одним із найбільш вишуканих та вибагливих у приготуванні продуктів.

Остаточні результати стануть відомими 15 березня наступного року, коли продукція відправиться на загальнонаціональний швейцарський ярмарок сирів. Саме там авторитетні судді вирішать, наскільки емменталь-меломан відрізняється від своїх братів, які ніколи не сули музики.

Дозрівання сиру

Якщо музичний сир насправді виявиться смачнішим, більш витонченим та ароматним за звичайний, то нову технологія виробництва напевне захочуть перейняти й інші швейцарські виробники сирів.

Сир



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.