Страви, які з'явилися випадково

Випадково приготувати кулінарний хіт? Таке відбувається якщо не на кожному кроці, то досить часто.

Тарт-татен

Неуважність та винахідливість у кулінарній справі творять, часом, дива. Страва, що стала одним із символів французької кухні, з’явилася долею випадку в готелі сестер Стефані та Каролін Татен. Стефані забула на плиті начинку для яблучного пирога і, щоб не переробляти все заново, накрила її пластом тіста та відправила у духовку, а перед подачею перевернула пиріг догори начинкою, яка гарно підрум’янилася у карамелі.

Тарт-татен

Сендвіч

Кажучи “Мені б сендвіч”, ми і не підозрюємо, що промовляємо титул Джона Монтегю, четвертого графа Сендвіча, англійського дипломата і першого лорда Адміралтейства. Остання обставина дала його ім’я Гаваям: Джеймс Кук назвав їх Сандвічевими, але назва не прижилася. А ось звичка лорда не вставати з-за карткового столу багато годин поспіль і перекусувати скибочкою ростбіфу, прокладеною між двома тостами, виявилась заразною. Сендвіч з часом став чи не головною стравою англійської кухні.

Сендвіч

Київський торт

У цій історії відомо все. Місце дії - кондитерська фабрика ім. Карла Маркса у Києві. Час - 1956 рік. Дійові особи - працівники цеху бісквітів, їх начальник Константин Петренко і 17-річна помічниця кондитера Надія Чорногор. Фабричні кондитери забули прибрати у холодильник збиті вершки для бісквіту. Петренко та Чорногор вирішили врятувати продукти та переклали білкові коржі з масляним кремом, а поверхню торту прикрасили кремовими трояндочками. Рецепт запатентували у 1973 році, і страва стала одним із найвідоміших кондитерських див СРСР.

Київський торт

Печиво з шоколадною крихтою

Ще один тріумф випадку. Власниці готелю Toll House Inn Рут Уейкфілд якось не вистачило какао для шоколадного печива, і вона вирішила розкришити в тісто шоколад з надією, що він розтане при випіканні. Цього не сталося, проте народилася нова культова страва - печиво зі шматочками шоколаду.

Печиво з шоколадною крихтою



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.