У Британії заборонили відкривати нові кав'ярні

Міська влада Крайстчерчу (невеликого міста у графстві Дорсет на південному заході Англії) заборонила місцевому підприємцю відкривати нову кав’ярню. Причина відмови - у місті і так занадто багато місць, де можна випити кави.

Кав'ярня

Як пише видання The Telegraph, кількість кав’ярень у Крайстчерчі зашкалює: на 500 метрів працює 14 закладів, де можна випити каву. По вулиці Хай Стріт кав’ярні розташовані кожні 35 метрів.

Заявку на відкриття нової кав’ярні подали представники бренду Coffee#1, які хотіли відкрити заклад на місці взуттєвого магазину, що закрився.

Приготування кави

Однак власники інших кав’ярень (на вулиці Хай Стріт розташовані як мережеві заклади на кшталт Costa Coffee, так і місцеві кав’ярні та інші заклади, у яких також можна замовити каву) поскаржилися владі, що на цій вулиці і так достатньо кав’ярень. Позаяк муніципалітет відмовив мережі Coffee#1 у відкритті ще одного закладу.

Місцева влада пояснила, що за законом заклади громадського харчування повинні займати не більше 30% будівель. На даний момент кафе, ресторани та кав’ярні вже займають у Крайстчерчі 40% будівель у центральній частині міста.

Чашка кави



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.