Як приготувати манну кашу без грудочок?

Манна каша - їжа, знайома нам з дитинства. Тих, хто не любить манну кашу достатньо, але тих, хто не любить грудочки у манній каші - не злічити. Приготувати манну кашу без грудочок, як виявляється, досить легко і просто.

Пропорція крупи та води не відіграє тут жодної ролі. Грудочки у манній каші утворюються, коли крохмалистий продукт поміщають у теплу рідину: крохмаль, який міститься у крупинках манки, клейстеризується, розчиняється і перетворюється у клей, скріплює окремі крупинки та огортає їх у крохмалисту оболонку.

Манна крупа

Рішення очевидніше, ніж нам здається, — рівномірно всипати манку у холодну рідину, так кожна крупинка буде варитись само по собі.

Є обхідний варіант, який добре працює какао: спочатку порошок потрібно залити холодною рідиною, і тільки потім цю суміш вилити у гарячу. У цьому випадку також кожна гранула буде заварюватись самостійно.

Варіння манки

Якщо температура при приготуванні манки сягне 85 градусів і до цього моменту грудочки не утворились, то можна далі не хвилюватись, ви отримаєте манну кашу без грудочок.

Також читайте, як приготувати ідеальне пюре - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yak-prygotuvaty-idealne-kartoplyane-pyure.

А як приготувати солону карамель розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yak-prygotuvaty-solonu-karamel.

Манна каша



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.