Як роблять горіхове борошно

Якщо б не горіхове борошно, ми не змогли би насолоджуватися багатьма делікатесами. Не було б італійського різдвяного печива біскотті, відомого марципану, який готують з мигдалевого борошна та цукрового сиропу, і генуезького бісквіту женуаз - ніжного та розсипчастого.

Горіхове борошно

Горіхове борошно - це подрібнені горіхи дрібного помелу, а готують його з макухи, яка залишається після виробництва горіхової олії. Макуху підсушують гарячою парою та отримують горіхове борошно.

В основному горіхове борошно готується з арахісу, мигдалю, фундуку, кеш’ю, фісташок, грецьких і кедрових горіхів, а для смаку у нього додають мелене насіння та сухофрукти.

Горіхове борошно дуже корисне, оскільки містить білки, вітаміни, мінерали і жирні кислоти, покращує роботу серця, печінки та нирок, не містить шкідливий холестерин, зміцнює імунітет і відновлює сили після важких фізичних навантажень.

У кулінарії горіхове борошно використовується як смачний та ароматний загусник для соусів і для тіста, його додають у йогурти, салати, закуски і гарячі страви, з ним готують каші і десерти.

Печиво з горіхового борошна

Для того, щоб приготувати мигдалеве борошно, залийте горіхи кип’ятком і дайте їм постояти близько 10 хвилин, злийте воду, добре промийте мигдаль і знову залийте його кип’ятком на 10 хвилин. Після цих процедур шкірка відділяється легко, хоча цілком можливо, що мигдалю вистачить і однієї гарячої ванни, після чого шкірка відлущується сама. Усе залежить від стиглості і якості горіхів.

Промокніть мигдаль рушником, щоб не залишилося зайвої вологи, а потім підсушіть у духовці протягом 15 хвилин - духовка при цьому повинна бути розігріта до 140 градусів. Можна підсушити горіхи і на пательні, не забуваючи при цьому їх постійно помішувати, щоб не підгоріли, або природнім способом - на повітрі, залишивши на декілька діб.

Важливо, щоб горіхи не смажилися або пеклися, а саме сушилися, тому температура не повинна бути високою. Тепер залишається перемолоти мигдаль у кухонному комбайні, потужному блендері, фудпроцесорі або кавомолці, просіяти через дрібне сито, і борошно готове.

Мигдаль

Борошно з арахісу та інших сортів горіхів готується за тим самим принципом.

Якщо ви вирішили перемелювати горіхи у кавомолці, закладайте їх невеликими партіями і включайте кавомолку не більше ніж на 20 секунд, інакше ножі перегріються, горіхи виділять олію і злипнуться.

Періодично струшуйте кавомолку, щоб горіхове борошно не налипало на стінки і ножі. Якщо це все ж сталося, значить, горіхи занадто вологі, та потрібно досушити їх у духовці ще хвилин 5 при температурі 150 градусів.

Різні види борошна

Більше про користь горіхів читайте тут - https://harchi.info/articles/gorihy-zaryad-korysti-u-mini-formati.

А чому горіхи такі дорого коштуть розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/chomu-gorihy-tak-dorogo-koshtuyut.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.