Які продукти є найгіршими для дітей

У всьому світі зростає число дітей, що страждають на ожиріння. У Північній та Південній Америці таких сьогодні 31%, а в Європі — 40%. Вчені взяли за мету виявити причини такого стану речей.

У більшості випадків ожиріння у дітей пов'язане з неправильним харчуванням. Які продукти більше всього є шкідливими для дитячого організму, встановили вчені з Національного університету Сингапуру та Університету Дьюка (США).

Про хвороби, що виникають від неправильного харчування, читайте тут - http://harchi.info/articles/hvoroby-yaki-vynykayut-vid-nepravylnogo-harchuvannya.

Для цього вони проаналізували дані дослідження дітей та батьків, який був проведений ще у 1990-х роках працівниками Бристольського університету (Великобританія). У ході якого вчені протягом 3 років занотовували дані про харчування та зміну ваги близько 4500 дітей.

Така робота дозволила вченим довести, що збільшенню ваги більшою мірою сприяло надмірне споживання картопляних чіпсів. Цей продукт, як виявилось, надзвичайно калорійний, але мало насичує. При цьому частіше всього чіпси слугують “перекусом”.

Діти їдять чіпси

Свій вклад у зростання числа страждаючих на ожиріння дітей також вносять картопля фрі, смажені курка та риба, перероблена олія, солодощі та випічка, солодкі напої.

Як відмічає керівник дослідження, економіст у сфері охорони здоров'я Ерік Фінкельштейн, основною помилкою батьків при виборі продуктів для дітей є орієнтованість на калорії, що містяться у їжі. Продукти з високою калорійністю не завжди приводять до збільшення ваги. Варена картопля, наприклад, є калорійною та поживною, однак жодної загрози для ваги вона не становить, на відміну від картоплі фрі та чіпсів, що готують із використанням великої кількості олії.

Також слід уважно підійти до жирів. Вони погано насичують організм, внаслідок чого дитина з'їдає більше їжі, ніж їй потрібно. Окремою проблемою є солодкі калорійні напої, які насичують ще гірше за жири, тому дуже легко випити досить багато, що суттєво шкодить здоров'ю. 

За даними дослідників, у раціоні обстежених дітей містилось тільки 3 категорії продуктів, які дійсно попереджають розвиток ожиріння: несмажене і без панірування м'ясо птиці, сухі сніданки з високим вмістом харчових волокон та цільнозернові продукти.

Діти їдять їжу з МакДональдсу

Більше про дитяче харчування читайте тут - http://harchi.info/articles/dytyache-harchuvannya та http://harchi.info/articles/yak-dopomogty-dityam-harchuvatysya-pravylno.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.