Як правильно розморожувати м'ясо

Як правильно розморожувати м'ясо? Чому не варто робити це у мікрохвильовці? Давайте дізнаємось про це більше.

Звісно, усі ми знаємо, що найкраще використовувати свіже м'ясо а не розморожувати заморожене, проте усі також і погодяться, що дотримуватись цього завжди практично неможливо. Позаяк, при виборі способу розморожування м'яса цілком логічно буде орієнтуватись на те, наскільки терміново нам потрібно його приготувати.

М'ясо з овочами

Якщо ми плануємо наперед, тобто за добу

Якщо ми знаємо, що завтра будемо готувати м'ясо, то найоптимальніший та найбезпечніший варіант — розморожувати його у холодильнику. Потрібно покласти шматок м'яса у холодильник у вакуумній упаковці (якщо у такій купували), або ж покласти на тарілку і накрити іншою тарілкою, щоб м'ясо не всотувало сторонніх запахів. Дуже важливо дотримуватись температурного режиму зберігання м'яса — не більше +4 градусів Цельсія. Якщо температура є вищою, то виникає небезпека розмноження бактерій. Процес розморожування у холодильнику при температурі +4 займає близько доби на кожні 3 кг м'яса. Рідина витікати із м'яса не повинна, інакше це означатиме, що воно було неправильно заморожене. На всяк випадок можна покласти під м'ясо серветку або паперовий рушник.

Після розморожування м'ясо можна зберігати у холодильнику ще 2-3 дні, загорнувши його у вафельний рушник — так м'ясо буде дихати.

Розморожування м'яса у холодильнику

Якщо до приготування залишається декілька годин

Якщо до приготування замороженого м'яса часу мало — потрібно розморожувати його у воді. Якщо м'ясо у вакуумній упаковці, то у такому вигляді кладемо його у посудину із холодною водою, ставимо у раковину і включаємо маленький напір холодної води, щоб вона постійно підтримувала температуру нижче кімнатної.

Вода повинна бути саме холодною, інакше м'ясо буде розморожуватись нерівномірно: може зваритись по краям, а всередині залишиться замороженим.

Те ж саме відбувається і у випадку розморожування у мікрохвильовці. Таке м'ясо буде жорстким, сухим і несмачним. Чи є шкідливою мікрохвильовка розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/chy-shkidlyva-mikrohvylovka-dlya-zdorovya-ta-yizhi.

Якщо вакуумної упаковки немає, то завдання є дещо складнішим. Потрібно спочатку герметично запакувати м'ясо у харчову плівку або поліетиленовий пакет, щоб не занести у нього бактерії із повітря або води, а також для того, щоб м'ясо не всотувало воду, інакше його структура буде водянистою.

Після розморожування м'яса у холодній воді, його потрібно приготувати одразу.

Розморожувати м'ясо при кімнатній температурі не варто, оскільки велика ймовірність зараження бактеріями — оскільки ми ніяк не можемо бути впевненими, що умови розділення та упаковки м'яса були стерильними.

Розморожування м'яса у холодній воді

Як визначити ступінь готовності м'яса дивіться в інфографіці - http://harchi.info/articles/vyznachayemo-stupin-gotovnosti-myasa-infografika.

Також читайте, як правильно зберігати продукти у холодильнику - http://harchi.info/articles/zberigannya-produktiv-harchuvannya-u-holodylnyku.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.