Як зробити приготування їжі швидким та безболісним

Більшість людей погодяться із тим, що приготування їжі вдома — це економно, смачно та корисно. Проте, на жаль, не всі мають можливість або готові витрачати свій час на складання меню, походи до магазину та “стояння над каструлею”. Частіше всього процес приготування їжі сповільнює погана підготовка: відсутність меню, заготовок, необхідних інгредієнтів та абсолютна розгубленість у плані тайм-менеджменту. Ці проблеми дуже легко виправити за допомогою декількох простих рекомендацій і добре знайомих нам предметів, про які ми часто забуваємо. До вашої уваги мінімальний набір кухонного приладдя, яке допоможе отримати задоволення від приготування їжі навіть найбільшим “чайникам”.

Кулінарна книга

Наприклад, “Міністерство харчування” Джеймі Олівера, із окремим розділом страв, які можна приготувати за 2 хвилини. Її можна гортати за сніданком, перед походом до супермаркету або просто, коли нічого робити — це може здатися марним заняттям на перший погляд, але насправді залишає у голові список речей, які ви давно хотіли спробувати приготувати, і приблизний список інгредієнтів, необхідних для цього. Саме так у ваше життя увійдуть супи із батату і чорізо, паста з розмарином, яка готується, до речі, за 5 хвилин у мікрохвильовці і змінює ваше уявлення про кулінарію, і багато інших смачних і корисних страв. Повірте, автори таких книг отримують гроші не тільки за гарні очі. Виписуйте улюблені рецепти у свій окремий записник і переглядайте їх час від часу — меню сніданків, обідів та вечерь на тиждень ще нікому не завадило.

Кулінарна книга

Зошит для запису рецептів

Книга з рецептами — це, звісно, дуже добре, але релігійно слухати тільки одного автора не варто, адже у світі безліч гарних кулінарів. Виписуйте у зошит рецепти з інтернету, мамині та бабусині рецепти, а також улюблені рецепти із кулінарних книг і ведіть перелік того, що ви вже готували, їли і скільки приблизно витрачали на покупку інгредієнтів — такий зошит допоможе швидко орієнтуватися на власній кухні, у власному гаманці і завжди буде дарувати натхнення, яке є не менш важливим при ввімкненні плити. Звісно, у наш час завжди можна скористатися мобільними додатками, але відмивати смартфон від оливкової олії не дуже приємно, а папір усе стерпить. А також це дуже гарно та приємно — мати свою кулінарну книгу у старому форматі.

Зошит для запису рецептів

Контейнери для зберігання продуктів

Щільно забита морозильна камера — найкращий подарунок, який ви можете зробити майбутньому собі: застудженому, за тиждень до зарплати, втомленому після важкого дня. Складайте у окремі контейнери (більшість із них можна, як заморожувати, так і розігрівати) свіжі овочі, м'ясо, розливайте бульйони та складайте ягоди, турботливо привезені бабусею з городу у кількості декількох тон. Також, у таких контейнерах можна заморозити уже готові страви, які потім достатньо буде просто зварити/підсмажити/запекти/розігріти. Маючи такий запас, вам уже не захочеться бігти у “Макдональдс” опівночі, тому що від голоду темніє в очах, а готувати сил просто немає — дістаєте свої запаси із морозильника, робите декілька простих рухів і насолоджуєтесь смачною, домашньою і корисною стравою. Також, у таких контейнери можна складати залишки недоїдених страв, які можна розігріти собі наступного дня на сніданок чи обід. Ще один спосіб використання контейнерів — сортування та зберігання сухих і сипучих продуктів. А завдяки тому, що контейнери є різних форми та розміру — можна зручно та компактно складати їх будь-де.

Більше про те, як і у чому зберігати продукти, читайте у статті - http://harchi.info/articles/u-chomu-zberigaty-produkty-yak-obraty-upakovku.

Контейнери для зберігання продуктів

Настільне відро для сміття

Неочевидний кухонний аксесуар, який тим не менш може заощадити дуже багато часу. Зазвичай на кухні відро ретельно заховане у шафці під раковиною,або ще якісь непомітні для очей та важкодоступні місця. Поставте на стіл маленький контейнер для сміття, у який ви зможете скидати очистки та інші харчові відходи, які завжди збираються під час приготування їжі - і ось вам вже не доведеться витрачати час на відкривання дверцят та торкатися брудними руками їх ручок. До того ж, зібравши усі харчові відходи в окремий пакет, ви стаєте на крок ближче до сортування сміття та відповідального споживання — чудовий бонус, не правда?

Настільне відро для сміття

Мірні ложки

Скільки разів, читаючи у рецепті рядки “20 г цукру”, “145 мл молока” згадуємо, як спроектувати ці кількості на звичні склянки, столові та чайні ложки — не варто навіть говорити. Що змінить ваше життя і заощадить ще більше часу — мірні ложки і склянки. Зазвичай вони випускаються стандартних об'ємів, які зустрічаються у рецептах, і дозволяють з легкістю виміряти склянку борошна, “сіль на кінчику ножа” і “третину чайної ложки” за лічені хвилини, а також зменшують кількість брудного посуду — ніяких десятків чашок, склянок і ложок вимазаних борошном, молоком, медом, тощо. Маленька порада: купуйте одразу 2 набори мірних ложок — для сухих та рідких речовин, і не забудьте запастись додатковою маленькою ложечкою на 3 г — вони губляться найчастіше.

Мірні ложки

Ножиці

Міцні кухонні ножиці змінюють кулінарне життя так само, як перше вдале печиво чи ідеально просмажений стейк. За допомогою ножиць можна обережно відкрити паску крупи, відрізати ніжки у курки, нарізати піцу, а також впоратись з одним із найбільш невдячних завдань — подрібнити зелень, не забруднившись шматочками кропу та петрушки з голови до ніг. Якщо витратитись на професійні ножиці можливості немає, то варто вкластися хоча б у окрему пару простих, головне, щоб вони мали широкі та зручні ручки та хороше лезо — пам'ятайте, що хапатись за них ви часто будете слизькими руками і поспіхом.

Ножиці

Набір ножів для фруктів, овочів і зелені

Ніщо так не мотивує їсти побільше свіжих фруктів та овочів настільки, як наперед нарізані свіжі фрукти та овочі. На допомогу приходить справжній захисник здорового способу життя — набір для нарізання цих самих свіжих овочів та фруктів. Компактні леза складаються у колбу, прискорюють процес приготування здорових снеків на роботу або навчання до декількох хвилин, і просто гарно виглядають. Повірте, ніщо не порадує вас під час приготування страв, як відчуття, як швидко і легко ви можете порізати необхідні продукти на рівні шматочки/кубики/скибочки, тощо.

Що потрібно знати про ножі, розкаже інфографіка - http://harchi.info/articles/shcho-potribno-znaty-pro-nozhi-infografika.

Набір ножів для фруктів, овочів і зелені

Рушники

По-перше, це просто гарно. Білі чи з принтом, вафельні або махрові, великі чи крихітні — усе це не має значення, важлива лиш наявність на вашій кухні кількох рушників. Рушником можна швидко обтерти м'ясо (паперові рушники до нього противно прилипають, та й можна задуматись про природу), схопити гарячу каструлю та витерти пролите молоко (бажано робити це все окремими рушниками, але ваша кухня — ваша справа). Це один із найактивніших учасників робочого процесу на кухні: рушником можна відігнати кота від курки, що розморожується, витерти руки після того, як вимили посуд, закутати каструлі з кашею, щоб вони не вистигали так швидко. Окрім беззаперечної важливості володіння рушниками варто відмітити і той факт, що їх тепер випускають із найрізноманітнішими принтами — встояти неможливо.

Рушники

Заточка для ножів

Очевидна ідея — адже робочі інструменти повинні знаходитись в ідеальному стані, інакше ви будете витрачати удвічі більше часу навіть на найпростіші завдання. Оскільки ніж — один із головних інструментів на кухні, він завжди повинен бути ідеально заточеним, а ось тут нам і знадобиться спеціальний брусок. Процес заточки варто потренувати і дотримуватися при цьому обережності та правил безпеки, зате потім будь-які овочі наріжуться за лічені секунди, ножі прослужать набагато довше, а ви завжди будете господарем у власному домі.

Заточка для ножів

Таймер

Звісно, майже у всіх нас вже є смартфони із функцією таймера. Але на кухні бажано позбавити себе від зайвих подразників та гаджетів, заради і власної, і їх же безпеки. Із таймером відчуття часу на кухні врешті решт оформиться у якусь осяжну річ і допоможе контролювати процес приготування їжі. Оцініть чітку визначеність, у якій не існує поняття “по готовності” і міри “на око”, і перейдіть на новий рівень кулінарії: спечіть ідеальний пиріг, посмажте ідеальний стейк. Особливо приємно, якщо ваш таймер матиме цікавий зовнішній вигляд — наприклад, формат R2D2.

Таймер



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.