Готуємо холодний чай

Давайте приготуємо холодний чай - найбільш актуальний напій у спеку.

Яблучно-м’ятний чай

Заваріть 1 л чорного чаю, процідіть, додайте близько 30 г крупно нарізаної м’яти. Почистіть від серцевини пару невеликих яблук, наріжте кубиками і також покладіть у гарячий чай разом з половинкою лайму. Додайте цукор - за смаком. Накрийте чайник кришкою і дайте охолонути. Подавайте напій охолодженим з декількома кубиками льоду та скибочкою лайму.

Яблучно-м’ятний чай

Чайно-цитрусовий пунш

1 склянку холодного чаю змішайте з соком 1 лимону, додайте сік 3 апельсинів і цукор. Додайте 0,5 склянки малинового сиропу, 1 склянку ананасового соку та 1 склянку газованої води. Попередньо наповнені шматочками ананасу та кубиками льоду келихи залийте на ⅔ приготованим пуншем і додайте трохи кип’ятку. Сервіруйте напій соломинками.

Чайно-цитрусовий пунш

Пряний чай в індійському стилі

Змішайте чорний і м’ятний чай, спеції (корицю, імбир, тертий мускатний горіх) і залийте все це кип’ятком. Дайте постояти протягом 6 хвилин, потім процідіть і додайте цукор або мед. Коли рідина повністю охолоне, додайте до неї лимонний сік і трохи газованої води. Отриманий напій розлийте у келихи з кубиками льоду.

Пряний чай в індійському стилі

Чай з кардамоном і молоком

Скип’ятіть воду з зеленим насінням кардамону, потоміть на слабкому вогні 10 хвилин. Додайте чорний чай, шкірку апельсину і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і настоюйте 3-5 хвилин. Влийте у напій молоко, додайте за смаком цукор, перемішайте та дайте трохи охолонути. Розливайте напій у келихи, наповнені кубиками льоду.

Чай з кардамоном і молоком

Зелений чай з полуницею

Заваріть зелений чай у 1,2 л гарячої води, додайте цукор, дайте напою охолонути. Потім додайте сік 1 лимону, нарзану на половинки полуницю, некрупно нарізану м’яту і ретельно перемішайте. Подавайте з кубиками льоду, прикрасивши скибочкою лайму.

Зелений чай з полуницею



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.