Кабмін напрацював основні напрями того, як Україна буде жити і працювати під час активної війни

Кабінет міністрів напрацював дев'ять основних напрямків того, як країна буде жити, працювати, накопичувати ресурси та захищатися в умовах повномасштабної війни.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Армія понад усе». Йдеться про забезпечення сил оборони всім необхідним: грошовими виплатами, зброєю, технікою, їжею, пальним, розвитком військово-промислового комплексу.

Продовольча безпека. Уряд сформував стратегічні запаси їжі на декілька років, надається допомога аграріям, запущена програма безплатної роздачі ключових соціальних продуктів у прифронтових містах.

«Нова економічна політика». За словами Шмигаля, скорочення податків, повна дерегуляція бізнесу, скасування імпортного ПДВ та ввізного мита «дасть потужний ефект і перезапустить економіку».

«єПідтримка» та соціальні програми допомоги. Зокрема, у березні були проіндексовані пенсії. За квітень пенсії виплачуються авансом у регіонах, де йдуть бойові дії. Шмигаль запевняє, що всі соцвиплати будуть зроблені, а за програмою« єПідтримка» вже 3,5 млн людей, які втратили роботу, отримали по 6,5 тисячі гривень.

Також уряд запустив програму допомоги вимушеним переселенцям «Ти вдома»: люди отримуватимуть 450 гривень компенсації комунальних послуг за кожного переселенця, якого прихистили.

Також держава виплачуватиме щомісяця вимушеним переселенцям по 2 тисячі грн для дорослих і по 3 тисячі грн для дітей та осіб з інвалідністю. Бізнесу, який бере на роботу переселенця, платитимуть 6,5 тисячі гривень як часткову компенсацію зарплати для людини.

«Енергетичний фронт». Шмигаль заявив, що Україна назавжди від’єдналася від енергомереж росії й білорусі та приєдналися до європейської енергосистеми ENTSO-E. Також, за його словами, всі види генерації працюють, вугілля на складах є, газу — 9 млрд кубів у сховищах. Крім того, Україна сформувала домовленості з європейськими нафтопереробними заводами, щоб країна була забезпечена пальним.

«Логістика воєнного часу». «Укрзалізниця» стала однією з основних компаній для держави. Щодня перевозяться тисячі тонн вантажів, сотні тисяч людей.

Для автотранспорту відкрили окремі логістичні маршрути. Також будуються нові склади на західному кордоні, найближчим часом там планують відкривати нові пункти пропуску.

Окрім того, уряд розробляє напрямки «Світ з Україною» та «Відновлення України». Шмигаль заявив, що підтримка партнерів не залишиться тільки на словах.

Прапор України у Києві

Джерело - Громадське телебачення.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.