Найсмачніші міста за версією National Geographic

Видання National Geographic склало рейтинг найкращих міст світу з точки зору їжі. На жаль, українських міст у цьому списку немає, втім є багато чого цікавого.

Усього в дослідженні прийняли участь 200 міст. Короткий список з 21 міста по всьому світу склали на основі відгуків туристів з різних країн.

Їжа у Hand & Flowers, Лондон

Найсмачнішим містом світу було названо Лондон. Автори рейтингу National Geographic говорять, що свій вклад у чарівність британської столиці вносять відомий ринок Borough Market на півдні міста, страви у The Hand & Flowers - єдиному англійському гастропабі з 2 зірками Michelin - і найсмачніша смажена риба з картоплею фрі під назвою fish&chips з меню найстарішого ресторану Golden Hind.

На 2-му місці опинилося Токіо. Експерти радять пройтися по провулку Пам’яті (Omoide Yokocho), де можна спробувати якіторі - курячі шашлички розміром з півпальця. Шашлички ці готують на вулицях Токіо на розпеченому грилі. А в районі Kichijoji обов’язково відвідайте бари у кварталі Harmonica Yokocho.

На 3-му місці - столиця Південної Кореї Сеул. Автори рейтингу відмічають ринок Кванджанг (Gwangjang Market), де можна знайти 5000 точок, марок, які пропонують страви корейської кухні. Якщо хочете спробувати автентичне корейське барбекю, експерти радять зайти в улюблену забігайлівку місцевих мешканців WooSung Galbi. Якщо хочете посидіти в дусі дорого-багато, відправляйтесь у більш висококласний ресторан Yeontabal BBQ.

На 4-те місце автори рейтингу поставили Париж. Місто вогнів вражає кількістю ресторанів з 3 зірками Michelin - такими, як Pierre Gagnaire та Arpège, а також голосними ринками під відкритим небом і серйозними магазинами - наприклад, Quatrehomme, у якому зберігається понад 1000 сортів сиру.

На 5-му місці опинився Нью-Йорк. Автори рейтингу National Geographic відмічають абсолютно всі райони мегаполісу - від карі у кварталі Маррі-Хілл на Манхеттені до смажених пельменів у районі Маленька Одеса в Брукліні. А також радять не оминати заклад Absolute Bagels у Верхньому Вест-сайді.

Бейгл та кава

На 6-му місці, як не дивно, опинився Рим - досить низька позиція для італійського міста, якщо врахувати, що Рим вважається одним із найбільш кулінарних міст світу. Автори рейтингу називають “абсолютно епічним” той факт, що на ринку Testaccio можна знайти під одним дахом фермерські стенди, торговців рибою і готові продукти, які представляють всі регіони Італії. Якщо хочете скуштувати автентичну римську їжу, відправляйтесь у ресторан Checchino dal 1887 і замовте там пасту тонареллі з соусом із бичачих хвостів.

На 7-му місці - столиця Таїланду Бангкок. Експерти National Geographic радять обов’язково спробувати там вуличну їжу - таку як, наприклад, том сап - кисло-солодкий суп зі свининою. І після того як спробуєте сом там (гострий зелений салат з папаї), замовте столик у ресторані Nahm, де шеф-кухар Пім Течамуанвівіт (Pim Techamuanvivit) переусвідомлює тайську кухню на новий лад.

На 8-му місці - бразильське місто Сан-Паулу. Якщо опинитесь тут, зануртесь в атмосферу бохо-шик у район Baixo Pinheiros. Тут знаходяться найпопулярніші бари та ресторани міста, в яких можна спробувати весь спектр страв Азії та Європи. Окрім того, в Бразилії проживає найбільша кількість японців за межами Японії, тому японські страви тут справді автентичні. Прихильники екзотики можуть спробувати типову місцеву їжу - мурах або траву джамбу, яку в ресторані шеф-кухаря Алекса Атала D.O.M. перетворюють у справжні шедеври кулінарії. А якщо ви фанат кави, то обов’язково завітайте у прогресивну кав’ярню Coffee Lab.

На 9-те місце експерти поставили Барселону. Поки всі туристи тусуються на ринку Бокурія, відправляйтесь за сиром та оливковою олією на ринок Санта-Катерина, критий різнокольоровим веселковим дахом у формі хвилі. Потім потіште себе типовою каталонською стравою la bomba - смаженою кулькою картопляного пюре з начинкою із рубленого м’яса. І обов’язково запийте це вермутом.

Замикає першу десятку найсмачніших міст світу Дубаї. Автори рейтингу National Geographic стверджують, що це місто задовольнить запити будь-якого, навіть найвимогливішого гурмана. У ресторані Pierchic можна знайти морепродукти категорії люкс, в Al Hadheerah - страви арабської кухні з боєм на мечах, а в Ultraluxe Enigma - страви від відомих кухарів.

На 11-му місці опинився Стамбул. Маст-хев будь-якого туриста: сендвіч з рибою а районі Еміньоню, де рибацькі човни доставляють свіжий улов, солодкі кубики рахат-лукуму у 240-річній кондитерській Haci Bekir, а також шашлик з баранини, приправлений перцем урфа - турецький чилі, який відрізняється темно-бордовим кольором і солоно-солодкаво-димно-кислим смаком.

Al Hadheerah, Дубаї

Інші 10 міст, які потрапили до рейтингу найсмачніших міст National Geographic, викладають наступним чином:

  • Сингапур.

  • Мадрид.

  • Шанхай.

  • Осака.

  • Лас-Веган.

  • Гонконг.

  • Берлін.

  • Пекін.

  • Ріо-де-Жанейро.

  • Нью-Делі.

Зі слів авторів National Geographic, всі ці міста - маст-хев для людини, яка захоплюється гастрономією.

Ринок Testaccio, Рим



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.