Природні енергетики

Енергетичні напої, кава та інші стимулятори діють короткочасно і грубо, змушуючи нас розряджатися на всі 100 відсотків після приливу енергії. Що ж тоді потрібно робити, щоб не страждати від втоми та нестачі сил?

Уся проблема ховається у непідходящому раціоні. І скориставшись натуральними дарами природи, ми зможемо принести своєму організму користь і поновити сили, коли внутрішні резерви уже закінчуються.

Ми пропонуємо додати до свого раціону більше натуральних продуктів, які допоможуть забезпечити прилив бадьорості та гарного настрою.

Елеутерокок

Сироп, капсули і таблетки елеутерококу, натурального рослинного тонізуючого засобу, продаються у будь-якій аптеці по дуже прийнятній ціні.

Бадьорить він не гірше за каву зранку, а ще його рекомендують пити при стресах та неврозах: ця рослина допомагає адаптувати організм до агресивного зовнішнього середовища і підвищує його витривалість.

Елеутерокок

Зелений чай

Звичайний зелений чай - чудовий засіб для підвищення активності та тонусу. Чашка цього напою зранку поповнить ваш запас вітамінів і мікроелементів, активізує обмінні процеси та подарує тривале відчуття бадьорості.

Зелений чай

Лимонник

Настоянка насіння лимонника продається в аптеках. Її назначають при зниженні працездатності, перевтомі та неврастенії. Для отримання такого ж ефекту можна пити простий чай з листя лимонника: їх потрібно розтерти та залити кип’ятком.

Ефект від такого напою виходить відчутним та тривалим: це підвищення концентрації, загального тонусу і працездатності.

Лимонник

Імбир

Імбир - рослина, яка покращує кровообіг та процеси обміну в організмі. Завдяки цьому мозок починає працювати активніше, а ми відчуваємо значний прилив сил.

Найкращий напій для бадьорості на основі імбиру - імбирний чай з лимоном та медом. Також, з імбирем ви можете приготувати енергетичні смузі. Рекомендуємо ананасовий: він приємно здивує вас своїм вишуканим смаком.

Імбир

Ехінацея

Суцвіття ехінацеї володіють унікальними лікувальними властивостями: рослина зміцнює імунну систему та діє на наш організм як противірусний, протизапальний і детоксикаційний засіб.

У аптеках продаються таблетки, настоянка та суха ехінацея для заварювання. Ця добавка допомагає справитися з нервовою збудливістю, покращує пам’ять та підвищує тонус.

Ехінацея

Цитрусові

Усі без виключення цитрусові, чи то лимон, апельсин, чи грейпфрут, містять багато вітаміну С - основного тонізуючого вітаміну, який відповідає за наше самопочуття.

Будьте впевнені: склянка свіжого апельсинового соку або цитрусовий смузі на сніданок (а може, і в якості першого перекусу) - найкращий спосіб почати свій день і підвищити працездатність.

Цитрусові

Женьшень

У будь-якій аптеці ви зможете відшукати настоянку женьшеню. Цей засіб вважається потужним енергетиком і стимулятором імунної системи (тобто як тільки ви відчуєте нездужання, час згадати про цю рослину).

Цю лікарську рослину рекомендують при розумовому та фізичному напруженні, неврозах і неврастенії. Женьшень зробить вас більш стресостійкими та готовими до будь-яких навантажень.

Женьшень

Насіння чіа

Насіння чіа вважаються чудовим природним енергетиком, про корисні властивості якого можна говорити безкінечно. Вони містять клітковину і омега-3 жирні кислоти, допомагають підвищити настрій та зменшити запальні процеси в організмі.

Багато хто любить додавати декілька ложок насіння чіа у свої смузі, адже так вони стають ще поживнішими.

Насіння чіа

Звіробій

Екстракт звіробою - найвідоміший антидепресант рослинного походження, який чинить седативну дію. Він покращує настрій, нормалізує сон і підвищує психічну та фізичну працездатність.

Якщо ви відчуваєте, що сили закінчуються, а депресія усе ніяк не бажає відступати, спробуйте попити чай із звіробою. Ефект від такого напою буде накопичувальним: приблизно через місяць ви відчуєте себе зовсім іншою людиною - бадьорою і готовою до нових здобутків.

Звіробій

Обліпиха

Обліпиха - ягода бадьорості та гарного настрою. У ній міститься гормон радості серотонін, величезна кількість вітаміну С, бета-каротин, корисний для зору, а також поліненасичені жирні кислоти.

Цей суперфуд можна додавати практично в усі страви.

Обліпиха

А яким має бути сніданок, щоб зарядити вас бадьорістю на весь день, читайте тут - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yakym-maye-buty-pravylnyy-snidanok.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.