Які страви не слід замовляти у ресторані

Сьогодні ресторани здатні задовольнити смак будь-якого гурмана.

Втім, за деякими вишуканими назвами ховаються страви, які не варті тих грошей, що за них просять. А деякі страви і взагалі насторожують через способи свого приготування або інгредієнти.

Давайте дізнаємось, від яких продуктів та страв краще відмовитись в ресторані.

Страва з восьминога

Курка

Сьогодні курей дуже часто вирощують з використанням заборонених прикормів, які містять гормони та антибіотики. Курку, придбану у перевіреного постачальника, можна приготувати вдома, а в ресторані краще замовити перепілку - там її приготують блискуче.

Курячі крильця

Риба по понеділкам

Рибу традиційно готують у ресторанах наприкінці тижня. А після вихідних все, що вам подадуть - залишки, і не факт, що свіжі. Адже можна розігріти те, що залишилось з четверга-п’ятниці.

Запечена риба

Морепродукти

Морепродукти вибагливі у добуванні, доставці та зберіганні. Якщо немає впевненості у сервісі ресторану, краще не замовляти таку екзотику. Та й зіпсувати їх при приготуванні дуже легко - ризик їсти гумові креветки є досить великим.

Устриці

Неспеціалізовані страви

Якщо ви приходите у профільний ресторан, то замовляйте його спеціалізоване меню - воно напевне вразить своїм смаком. Інші страви будуть банальними, а приготування може бути не найкращим, оскільки кухарі з більшою завзятістю працюють над візитними картками ресторану.

Якщо ви зупините свій вибір на ресторані, у якому подають смачні бургери, то мабуть десерти тут будуть так собі - за ними слід йти у спеціалізовану кондитерську.

Бургер

Домашні страви

Який сенс витрачати гроші в ресторані на картоплю пюре і котлету, якщо ви можете готувати таке вдома щодня? Якщо вирішили провести приємний вечір у ресторані, потіште себе делікатесом або незвичайною стравою, яка запам’ятаються надовго.

Пюре з тефтелями

Голландський соус

Цей соус смачний і корисний тільки тоді, коли його готують безпосередньо після замовлення страви, до складу котрої він входить. Але у ресторанах часто немає часу відволікатись на десятки процесів, і зазвичай соуси приготовані завчасно. А соус, який довго постояв - потенційне джерело бактерій, які починають розмножуватись при певній температурі.

Соус голландез



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.