Чому ми п'ємо багато кави та чаю

У новому дослідженні, опублікованому минулого тижня у журналі Scientific Reports, вчені проаналізували генетичні дані понад 400 000 дорослих людей віком від 37 до 73 років. І виявили - частина учасників володіли специфічним геном, який впливає на наше сприйняття гіркого смаку, і були схильні пити більше 4 чашок кави щодня і набагато рідше чай.

Чашка кави

 

Ті ж, у кого на цьому місці були гени, які від природи сильніше реагували на речовину під назвою пропілтіоурацил, каву практично ігнорували, але при цьому могли випити більше 5 чашок чаю. Цікаво, що ще одним продуктом, який виділила для себе група прихильників чаю, стала брюссельська капуста, оскільки у неї є та ж тональність гіркого смаку.

Чай і кава

Цікаво й інше. Чутливість до смаку кави або чаю пов’язана ще і з додатковою стимуляцією - так, прихильники кави навчилися асоціювати з нею хороші речі та приємні спогади. І кожного разу намагаються підсвідомо відтворити цю позитивну ситуацію, піддаючись свого роду залежності. А ось у фанатів чаю такого прямого зв’язку немає.

Дівчина п'є чай



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.