Чим замінити шкідливі продукти

Якщо жорсткі дієти не для вас, але все рівно хочеться зробити свій раціон більш здоровим, вихід є.

Можна почати з малого: замінити калорійні продукти більш корисними альтернативами. Змінювати звичні правила харчування нелегко, але навіть незначні зміни підуть вашому організму на користь.

Зелений бургер

Мигдалеве молоко замість коров’ячого

Якщо у вашому раціоні молоко - один з основних продуктів, а не рідкий гість, то слід задуматись про його рослинні варіати. Так, коров’яче молоко багате на вітаміни та амінокислоти, і його смак знайомий нам з дитинства. Але, на жаль,  з віком організм гірше справляється з його засвоєнням, і в деяких людей проявляється непереносимість лактози. При такій особливості організму порушується робота травної системи, і ззовні це часто проявляється захворюваннями шкіри.

Якщо ви не страждаєте від непереносимості лактози, можна залишити коров’яче молоко у списку покупок. Втім, у будь-якому випадку радимо розвантажити організм та обмежити споживання коров’ячого молока на користь мигдалевого. Цей продукт дуже смачний та чудово справляється з роллю молока у більшості рецептів.

Мигдалеве молоко

Лимонний сік та бальзамічний оцет замість солі

Сіль - найпоширеніша приправа, яка покращує смак страв. У невеликих об’ємах сіль вам не зашкодить, але якщо ви звикли солити багато, час виправлятися. Сіль затримує рідину в організмі і стає причиною набряків.

У якості альтернативи підійдуть бальзамічний соус та лимонний сік. Ці приправи внесуть свої відтінки у смак ваших страв, але головне і з ними не перестаратися. Бальзамічний оцет чудово підходить до салатів, а лимонний сік робить м’ясні та рибні страви ніжнішими.

Бальзамічний оцет

Авокадо замість вершкового масла

Про користь авокадо, мабуть, не чули тільки ті, хто не користується інтернетом. Справді, протягом останніх років ажіотаж навколо цього корисного та поживного фрукту не вщухає. Так, це калорійний продукт, але завдяки своїх поживній цінності авокадо може стати частиною щоденного раціону людини.

Окрім використання авокадо у салатах, супах, смузі та соусах, його можна та потрібно намазувати на тости замість масла і джемів.

Авокадо

Кунжут замість панірувальних сухарів

Якщо ви не в силах відмовитись від хрусткого смаженого м’яса, риби або овочів, відмовтесь хоча б від панірувальних сухарів. Ці підсмажені хлібні крихти дуже калорійні, а в поєднанні з олією шкода зростає у багато разів. Спробуйте використовувати насіння кунжуту в якості паніровки. І поживні, і смакові якості страви від цього тільки покращаться. Разом з кунжутом ви отримаєте порцію корисних жирів, амінокислот та антиоксидантів.

Кунжут

Інші овочеві чіпси замість картопляних

Якщо вам подобаються картопляні чіпси, готуйте їх самостійно у духовці. Ці снеки любить багато хто, але й тут можна додати продукту користі. Зробіть чіпси з батату, гарбуза, буряка та цукіні. Просто наріжте овочі дуже тонкими скибочками, приправте за смаком і відправляйте у духовку.

Овочеві чіпси



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.