Що треба знати про аперитив

Аперитив - це італійська традиція випити з друзями після роботи, щоб розслабитись і для апетиту. Така звичка поступово з’являється і у нас. Давайте більше дізнаємося про те, як і що краще випивати, щоб не зіпсувати вечерю.

Коктейлі

Що таке аперитив

Аперитив - це одна з головних традицій Флоренції і північної Італії. На аперитив збираються збираються, коли не хочуть бігти на вечерю одразу після роботи. Це така перерва, час для себе між роботою і домом, можливість зустрітися з друзями і перекусити. Вважається, що його придумала Катерина Медічі: згідно з легендою, перед прийомами та вечерями вона подавала своїм гостям вино зі спеціями. Загалом легенд про виникнення цієї традиції багато, але ця прижилась більше за інші.

Аперитив з друзями

Коли краще за все збиратися на аперитив

Аперитив - це проміжок між обідом і вечерею. Традиційно час аперитиву - з 6 до 8-9 вечора. Якщо говорити про наші широти, то збирайтесь на аперитив, коли забажаєте: хоч одразу після роботи, хоч перед опівнічною вечіркою. В Італії аперитив може затягнутися до самої ночі.

Аперитив

Що пити, а що точно не варто

Традиційно на аперитив п’ють слабоалкогольні напої на основі вермутів і біттерів - трав’яних лікерів. Тобто щось гірке або зі спеціями. Іноді найкращий аперитив - просто келих вина або ігристого. Аперитивом також може бути безалкогольний напій - тонік або біттер - все, що розпалює апетит. Насправді навіть один сухий мартіні для когось може бути ідеальним аперитивом. Важливо, що це завжди щось просте, не більше 2-3 інгредієнтів у напої. Точно не слід вибирати щось солодке і десертне - це вже діжестівні варіанти, які краще пити після основного прийому їжі.

Мартіні

Які коктейлі приготувати

Вермут на лід, з оливкою та лимоном - це один із головних аперитивів Барселони. Можна змішати декілька різних вермутів і хересів разом. Найвідоміший італійський аперитив - шпріц. Коктейль з біттером, ігристим вином і газованою водою.

Шпріц з хурмою

Що подати до напоїв

Абсолютно будь-які закуски. Найпростіше - миска чіпсів та оливки. Далі все залежить від країни та місця, де ви влаштували аперитив. Вам можуть подати терріни, пате, сир або устриці. Десь навіть пасту та курку-гриль. В Італії частіше всього влаштовують буфет: ти купуєш напій і можеш безкоштовно набрати на тарілку різних закусок, канапе і маленьких сендвічів. Або ж до напою у барі приносять тарілку з оливками, чіпсами, фруктами і ковбасами.

Закуски до аперитиву

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.