Що їдять на сніданок у різних країнах світу

Якщо звичні варіанти сніданку набридли, можна звернутися по допомогу до кухні інших країн світу.

Пиріг бугаца - Греція

Однією з найпоширеніших у Греції страв на сніданок є відомий пиріг бугаца, який люблять як місцеві мешканці, так і туристи. Готується він не так вже й важко - у його основі тісто з пшеничного борошна та оливкової олії. Основною особливістю пирога є начинка: жирний домашній сир змішується з корицею та цукровою пудрою, а також додається несподіваний інгредієнт - перець чилі, який надає страві пікантності. Начинка загортається у тісто, після чого страва відправляється у духовку. Їсти такий пиріг прийнято охолодженим - також його можна полити медом.

Пиріг бугаца

Упма - Індія

Нетривіальне застосування манної крупи знайшли в Індії у далекі часи, і з тих пір страва увійшла в їх повсякденне життя. У манну крупу, приготовану на маслі гі, тут прийнято додавати сочевицю, смажену моркву, перець, цибулю, кінзу та арахіс. Упму потрібно подавати з прісними хлібцями з борошна, а також паніром - домашнім сиром з молока, простокваші та вершків.

Упма

Мой-мой - Нігерія

Важко сказати, чи прийдеться до смаку європейцям національна нігерійська їжа, однак хто знає: спробувати варто. Мой-мой є однією з найпопулярніших місцевих страв, вона надзвичайно багата на протеїн, що є особливо важливим для ситного сніданку. Мой-мой - це бобовий пудинг з подрібненим перцем, його прийнято подавати до столу у парі з прісним рисом.

Мой-мой

Хафрагаутур - Ісландія

Якщо ви втомилися кожного ранку їсти вівсянку, а харчуватись корисно все ж хочеться, можете для різноманіття назвати звичну кашу на ісландський манер: хафрагаутур. У холодній північній країні люди з давніх давен люблять на сніданок їсти добре знайому нам вівсянку, правда, для поживності вони щедро додають горіхи, родзинки та сироп з коричневого цукру.

Хафрагаутур

Насі лемак - Малайзія

Досить проста у приготуванні страва користується великим успіхом у Малайзії, тому її їдять тут не тільки на сніданок, а й під час ланчу. Більше того, її подають майже у у всіх куличних кафе. Отже, насі лемак - це так званий “жирний рис”. У довгозернистий рис додають шматочки імбиру, а також нарізану червону цибулю, і 40 хвилин цю суміш варять у кокосовому молоці. Отриману страву солять і доповнюють свіжими огірками, сушеними анчоусами, смаженим арахісом та шматочками вареного яйця.

Насі лемак

Шакшука - Ізраїль

Можна сказати, що шакшука є віддаленим варіантом яєшні. Правда, її приготування потребує дещо більших зусиль, ніж одна з найпопулярніших страв для сніданку. Спочатку у пательні на оливковій олії смажиться ріпчаста цибуля і солодкий перець, потім до них додаються перетерті томати, і тільки після цього у гарячий соус обережно викладаються курячі яйця. Усі інгредієнти доходять до потрібного стану протягом 5 хвилин, і зверху страва посипається зеленню - петрушкою та кінзою. Також до шакшуки можна додати і улюблений сир - ідеальним доповненням буде, наприклад, сир фета.

Шакшука

Арепа - Колумбія

Якщо у США на вулиці всі їдять гамбургери і хот-доги, то у Південній Америці, особливо в Колумбії та Венесуелі, за популярністю з такою їжею може зрівнятися арепа. Це досить великий хлібець, зроблений з маїсового борошна, прісний на смак. Він подається до столу з декількома видами начинок, які викладені у окремі тарілки. Кожний може розрізати хлібець і додати у нього начинку на власний смак. Начинкою може бути все що завгодно, від плавленого сиру та яловичини до тунця з овочами.

Арепа

Пшоняна каша з гарбузом - Росія

Пшоняна каша є однією з основних слов’янських страв, хоча зараз її не так часто їдять на сніданок, як раніше. І дарма - ця каша не тільки хороша на смак, а й дуже поживна. Рецепт її приготування достатньо простий: нарізаний кубиками гарбуз потрібно зварити, і потім розім’яти до однорідної консистенції. Після цього додати до гарбуза пшоно і варити до готовності. Також кашу можна доповнити горіхами і родзинками за смаком.

Пшоняна каша з гарбузом

Чілакілес - Мексика

Прихильникам гострої їжі напевне сподобається одна з найвідоміших національних страв Мексики - чілакілес, яку тут частіше всього прийнято подавати саме до сніданку. Основу страви становлять смажені шматочки тортильї, залиті сальсою, і підігріті на вогні до розм’якшення. У великих родинах для приготування чілакілесу зазвичай використовують недоїдені залишки вчорашньої сальси і тортильї: економний та поживний варіант.

Чілакілес

Фуль - Єгипет

Для європейського мешканця це може здатися дивним, але єгиптяни більше всього полюбляють їсти на сніданок різноманітні страви з бобів - досить важкі, але разом з тим поживні. Існує багато різних видів цієї страви - все залежить від добавок. У її основі - промиті та витиснені боби, які 5-6 годин тушкують на повільному вогні, попередньо змішавши їх з помідорами, пшеницею, сочевицею і часником.

Фуль

Салтенья - Болівія

Найпопулярніша страва у Болівії, яка продається на кожному кроці, це салтенья. На перший погляд, салтенья - це звичайний пиріжок, однак його особливість полягає у начинці. Справа в тому, що начинкою такого пиріжка зазвичай слугує густий суп, у який додано желатин. Ця суміш ставиться у холодильник, і потім, під час випікання, суп тане і плавиться. Саме тому такі пиріжки потрібно їсти виключно у вертикальному положенні, інакше є ризик забруднитися.

Салтенья



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.