У якому алкоголі найменше цукру

Про скорочення споживання цукру задумується все більше людей, і завдання це не з легких: цукор міститься практично скрізь.

Ні для кого не секрет, що у складі алкоголю присутній цукор: це або залишковий цукор від використаних інгредієнтів, або доданий - через різні сиропи у складі. Серед алкогольних напоїв з високим вмістом цукру можна виділити кальвадос, піско, вермути, портвейни, хереси та різноманітні лікери. Тим не менш вміст цукру у різних напоях сильно відрізняється, і завжди можна вибрати алкоголь із найменшим вмістом цукру.

Алкогольні напої

5 найбільш несолодких напоїв

Джин

Останнім часом цей напій набирає все більшу популярність. Рівень цукру у ньому вкрай низький або ж рівняється 0. Позаяк у рейтингу найменш цукровмісного алкоголю займає перше місце.

Горілка

Помилковою є думка про те, що горілка не містить нічого, крім спирту та води: тільки одиниці брендів можуть похвалитися тим, що не додають сироп у свій продукт. Але загалом вміст цукру у горілки дуже низький і близький до 0.

Горілка

Віскі

Цей алкоголь містить різну кількість цукру залежно від країни, де був вироблений. Найменша кількість цукру у віскі з Шотландії та Японії, трохи більше - в ірландського. Найбільшу кількість цукру містить віскі, вироблений в Америці та Канаді.

Текіла

Текіла потрапила на 4-те місце за рахунок агави у складі напою - у ній пристойна кількість цукру. Але все ж вміст його у текілі значно менший, ніж у багатьох інших алкогольних напоях.

Ром

Напій з соку цукрової тростини. Ром стоїть на межі алкогольних напоїв, які містять мінімальну та середню кількість цукру.

Пляшка рому

Скільки цукру у вині

Що стосується вина, то потрібно завжди пам’ятати про те, що у напої завжди присутній залишковий цукор - навіть якщо вино сухе. Якщо робити рейтинг вин, то на першому місці буде шампанське - це алкоголь з найменшою кількістю цукру з усіх наявних вин. У екстра-брют додають найменше цукру, а кількість залишкового цукру практично дорівнює 0. У брюті цукру вже трохи більше, а ось наступні види - екстрасухе, сухе, напівсухе - містять цукор у порядку зростання.

Якщо порівнювати білі та червоні вина, то між ними немає ніякої різниці за вмістом цукру. Тут має місце класична градація від сухого до солодкого: у сухому вині буде найменша кількість цукру, потім йде напівсухе, напівсолодке, а потім солодке.

Вино

Як бути з коктейлями

Якщо пити алкоголь у чистому вигляді, то цілком можливо практично уникнути цукру. Прийнято вважати, що коктейлі - це цукрова бомба, але насправді все залежить від складу напою. Щоб скоротити кількість вуглеводів у коктейлях, цукор у змішаному напої слід замінити цукрозамінником (наприклад, топінамбур) або натуральним підсолоджувачем (еритрит) з нижчим глікемічним індексом.

Звісно ж, не слід забувати про баланс: там, де є солодка частина, повинна бути і кисла - лайм або лимон. Наприклад, можна зробити мохіто: у склянці розчавіть декілька скибочок лайму, насипте 2 ч.л. еритриту, закиньте 4-5 листочків м’яти, налийте 50 мл рому, покладіть колотий лід, добре розмішайте та додайте газовану воду. Або “Джон Коллінз”: у склянку з льодом налийте 50 мл джину, додайте 20 мл свіжевичавленого соку лайму, 2-3 ч.л. еритриту або 20 мл сиропу топінамбура, добре розмішайте, додайте лід та газовану воду.

Коктейль



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.