Вчені радять споживати бобові щодня

Регулярне споживання бобових здатне покращити самопочуття, зміцнити імунітет, тим самим продовжуючи життя.

Найкорисніший продукт - квасоля. У ній багато легкозасвоюваних вітамінів, білків та інших важливих мікроелементів. Вчені закликають споживати бобові у їжу кожного дня.

Бобові

До речі, також квасоля знижує вираженість симптомів ревматизму, кишкових розладів та діабету. А ще бобові дозволяють швидко знизити вагу. Так, щоденне споживання 130 г квасолі, гороху, нуту або сочевиці здатне зрушити вагу з мертвої точки. При цьому не потрібно змінювати раціон у іншому. Експерти зробили цей висновок, проаналізувавши результати 21 клінічного дослідження за участі 940 чоловіків та жінок. Виявилося, коли до раціону вводилась додаткова порція бобових, люди у середньому втрачали 0,34 кг за 6 тижнів. Втрата у вазі була невеликою, але результат вражає, беручи до уваги, що в цілому спосіб життя та дієта людей не змінювались.

Зелений горошок

Раніше уже було встановлено, що наявність бобових посилює відчуття ситості на 31%. Також, бобові корисні для серця, оскільки вони знижують рівень “шкідливого” холестерину (ліпопротеїнів низької щільності). У бобових низький глікемічний індекс, значить, вони повільніше перетравлюються і не провокують різких стрибків інсуліну. А подібні стрибки пов’язані з діабетом та набором ваги. Наприклад, їх варто очікувати після споживання білого рису, білого хліба.

Страва з бобовими

Читайте також про ідеальні інгредієнти для салату - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/idealni-ingrediyenty-dlya-salatu.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.