Вчені вирощують м'ясо у пробірці

Ізраїльський стартап SuperMeat створив технологію вирощування штучного м'яса з клітин курок. Вартість 1 кг такого м'яса не буде перевищувати $5. Збір коштів на реалізацію проекту відкритий на краудфандинговій платформі Indiegogo.

М'ясо у пробірці

Ідея вчених полягає у тому, щоб створювати м'ясо без вбивства тварин і птахів. У подальшому SuperMeat має намір зробити таке м'ясо рівноцінною заміною тваринного м'яса.

Технологічне рішення SuperMeat полягає у вирощуванні органічного м'яса у приладах, які імітують природну фізіологію тварини, що дозволить зробити виробництво економічно ефективним. У результаті виходить штучне м'ясо, за смаком і текстурою повністю ідентичне звичайному.

Більше того, завдяки технології можна буде підвищити цінність продукту, збагачуючи його білком, вітамінами, жирними кислотами Омега-3, залізом та кальцієм. Передбачається, що спеціальний пристрій, який виробляє м'ясо, можна буде розміщувати у магазинах, ресторанах і навіть вдома.

Куряче м'ясо

У SuperMeat відмічають, що виробництво штучного м'яса вирішить ряд екологічних проблем. Зокрема це допоможе скоротити кількість викидів парникових газів в атмосферу, а також гарантує відсутність у курячому м'ясі небезпечного рівня миш'яку та стійких до антибіотиків бактерій, виключить факти захворювання сальмонельозом. 

Збір коштів на реалізацію проекту був відкритий на краудфандинговій платформі Indiegogo. Вченим потрібно було $100 тис, однак користувачі пожертвували на 25 тис більше. Тепер вчені шукають півмільйона доларів для розробки самої машини по вирощуванню SuperMeat.

Курки

А яка різниця між кошерним, халяльним і звичайним м'ясом розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/chym-kosherne-i-halyalne-myaso-vidriznyayetsya-vid-zvychaynogo.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.