Вибираємо і готуємо тунець

Користь тунця для організму людини важко переоцінити. Якщо кожного дня споживати по 30 г м’яса цієї риби, можна вдвічі скоротити ймовірність виникнення серцево-судинних захворювань. Це пов’язано з підвищеним вмістом Омега-3, а також великою кількістю амінокислот, вітамінів, макро- та мікроелементів. Завдяки цьому ж складу зміцнюється імунітет, покращується стан шкіри і волосся.

Стейк з тунця

Як вибирати

Будь-яку рибу вибирають за декількома критеріями: це зовнішній вигляд, повинна бути не суха шкірка, прозорі випуклі очі, риба повинна бути не пошкоджена, м’ясо повинно бути пружним, це говорить про якість і свіжість самого тунця, луска повинна щільно прилягати до шкіри. Характерна відмінність жовтоперого тунця від інших: трохи висунута вперед нижня щелепа, крупне тіло з золотими переливами, яскраво-жовті плавці. Колір і структура м’яса залежать від того, на якій глибині плавав тунець і що він їв: більш темне м’ясо у глибоководної риби, а більш світле - у тої, яка живе ближче до поверхні.

Тунець

Як обробляти

Ножі для розробки такої риби повинні бути гострими. Спочатку відрізають рибі голову, плавці і тонко ріжуть рибу вздовж спини таким чином, щоб уся тушка була розділена на два шари: верхній шар - філе від поверхні шкірки до кісток, середній шар - усі кістки і нижній шар - філе під кістками.

Нарізання тунця

Як готувати

Різні частини тунця використовують для різних страв. З верхньої частини, найбільш пісної, прийнято готувати тартари, сашімі і суші. Черевце - найсоковитіша і найжирніша частина, особливо цінується та ідеально підходить для стейків. З м’яса невеликого тунця можна зробити салат, м’ясо наперед нарізати на невеликі шматки, замаринувати в оливковій олії з сіллю та перцем і подавати з зеленню. Тартар краще не заливати якимись додатковими соусами, достатньо оливкової олії, солі та перцю. Можна, звісно, додати і горіховий соус, і гостроту, але за бажанням.

Севіче краще готувати з кокосовим молоком, додавши зелень, багато часнику, перець чилі, імбир, червону цибулю. Ще добре додати печений батат, кукурудзу або навіть гарбуз.

Приготування тунця

Тартар з гуакамоле

Інгредієнти

  • Тунець - 100 г.

  • Перець чилі - 3 г.

  • Олія оливкова - 10 г.

  • Гуакамоле - 70 г.

  • Грінки з чорного хліба - 1 шт.

  • Корн салат - 3 г.

  • Цибуля шніт - 3 г.

Технологія приготування

Філе тунця наріжте гострим ножем на дрібні кубики, заправте оливковою олією та додайте подрібнену цибулю. Пюре гуакамоле викладіть на тарілку колом, в цент тартар і прикрасьте салатом, слайсами чилі, грінкою з бородинського хліба, заправте оливковою олією.

Тартар з гуакамоле

До речі, риба є незамінною для нормального розвитку дітей - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/ryba-ye-nezaminnoyu-dlya-rozumovogo-rozvytku-ditey.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.