Як приготувати піцу вдома

Хто сказав, що смачну піцу можна спробувати тільки в піцерії? Якщо знати деякі секрети та дотримуватись певних правил, піца з різноманітними начинками може вийти неперевершеною навіть у домашніх умовах.

Піца пепероні

Змішайте декілька видів борошна

Окрім пшеничного, з якого ми всі зазвичай готуємо, існує багато інших сортів борошна: гречане, наприклад, або кукурудзяне, житнє. У кожного з них є свій неповторний смак, аромат і колір. Таким чином, для тіста піци можна змішати 2 сорти борошна: стандартне пшеничне і нестандартне житнє. Однак при цьому нове борошно слід додавати в тісто у невеликому співвідношенні - наприклад, у пропорції 4:1.

Борошно

Не бійтесь експериментувати з начинками

Тісто піци - як полотно для художника, можна творити на ньому все що завгодно. Тому начинка на тісті - це повний політ фантазії. Основною можуть стати абсолютно будь-які продукти. У результаті може вийти м’ясна, овочева, рибна або навіть ягідно-фруктова солодка піца.

Начинки для піци

Замішуйте тісто руками

Звісно, кухонні комбайни все можуть зробити швидше та ефективніше. Але у приготуванні піци дуже важливими є тактильні відчуття. На дотик можна зрозуміти, яка консистенція у тіста і чи достатньо воно еластичне. А ці нюанси дуже впливають на смак піци.

Розкочування тіста для піци

Розкочуйте тісто кулаками

Цей спосіб - водночас і кулінарія, і терапія. По-перше, так тісто наповнюється повітрям і стає більш еластичним. А, по-друге, така робота чудово допоможе зняти накопичений стрес.

Приготування піци

Розігрійте духовку завчасно

Піцу потрібно ставити тільки у розпечену піч, тому дуже важливо розігріти духовку ще в процесі роботи з тістом. У професійній дров’яній печі температура сягає 400 градусів, у той час коли домашню духовку можна розігріти максимум до 250 градусів. Тільки не забувайте, що для піци достатньо 5-7 хвилин, щоб тісто та інгредієнти підрум’янились, тому уважно стежте за тим, щоб вона не підгоріла.

Випікання піци в духовці

Соус для бортиків

Якщо ви з тих, хто не доїдає бортики від піци, спробуйте під час приготування полити їх якимось соусом або загорнути у них будь-яку начинку - наприклад, сир, твердий або філадельфію. Так вам не буде здаватися, що ви їсте просто сухий шматок тіста.

Піца



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.