Як заварювати чай у пакетику

Як смішно це не звучить, але заварювати чай у пакетику - це ціла процедура. Тільки не потрібно зараз кривитися та говорити, що ви п’єте виключно листовий чай, а пакетики - це відстій. В Англії пакетований чай п’є 96% населення.

Британський вчений і автор книги “Наука кулінарії” Стюарт Фаррімонд (той самий, який декілька років тому вирахував ідеальний градус нахилу, під яким слід наливати пиво) дає декілька порад, які допоможуть вивести банальне чаювання на зовсім новий рівень.

Пакетики чаю

1 - Правильно вибирайте посуд

Класична червона чашка - ідеальний варіант. Не лише тому, що цю пораду дає британець, а й тому, що наш мозок асоціює червоний колір зі стиглістю, соковитістю та солодкавістю. Напій з таким контекстом початково виграє у чаю з простої білої чашки. Про пластикові стаканчики мова взагалі не йде.

Червона чашка з чаєм

2 - Фільтруйте воду

Ні, наливати воду з-під крану також можна. Але у такому випадку кальцій, який часто міститься у звичайній воді, вступить в реакцію з органічними речовинами у листі чаю. У результаті утворюється райдужна плівка на поверхні напою. Для здоров’я це нешкідливо, але частину чайного смаку ви через це точно втратите. Ми ж зараз говоримо про ідеальну чашку чаю, правда?

Заварювання чаю

3 - Заварюйте чай 5 хвилин

Згадайте, як зазвичай ви заварюєте пакетик чаю? Макаєте його декілька разів, підфарбовуючи воду, а потім зразу витягаєте його з чашки, правда? Не потрібно так робити, це помилка з точки зору задоволення та здоров’я.

Залишіть пакетик у чашці на 5 хвилин, і ви зможете витиснути з нього вдвічі більше кофеїну та антиоксидантів, ніж з 30-секундного пакетика. При бажанні у чай можна додати краплю молока - так ви станете ближче до королеви.

І ось, зробивши ці 3 нехитрі маніпуляції, можете пити свій чай.

Жінка п'є чай



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.