З чого зроблений Снікерс

Давайте дослідимо, з чого складається популярний батончик і дізнаємося декілька таємниць, які дозволять вам снікерснути без ризику потовстіти. 

Смертельний білий порошок

Мова не про кокаїн. Стандартний 55-грамовий шоколадний батончик містить 27,5 г сипучої білої субстанції, що викликає звикання: цукру. Дослідження, проведені у Пристонському університеті, показали, що споживання цукру супроводжується 3 головними показниками звикання: циклами сильного потягу, зловживанням та характерною ломкою при відмові.

Нашій крові потрібна тільки чайна ложка цукру, щоб працювати ефективно. У “Снікерсі” — 6,5 таких ложок. Але ви можете відповісти на це правильною вечерею. Обсмажте шматочки яловичини, броколі, гриби та цибулю на розпеченій олії, постійно помішуючи. На гарнір приготуйте рис. Уся ця їжа багато на хром, що збалансує рівень цукру у крові, знизить спрагу і захистить від діабету. А перед сном з'їжте йогурт з низьким вмістом цукру: цинк у його складі допомагає роботі інсуліну. Діабет уже точно не пройде.

Цукор

Жир

Жирів у “Снікерсі” — 15,3 г, це 18% від рекомендованої добової норми. Окрім того, у складі батончика ви отримуєте 6,4 г насичених жирних кислот. Не дуже приємно, що у “Снікерсі” виявили трансжири — вчені з Принстону стверджують, що ці речовини можуть провокувати підвищення рівня С-реактивного білка в організмі на 73%. Це збільшує ризик серцевого нападу.

На щастя, знизити рівень С-реактивного білка так само просто, як випити фруктово-овочевий коктейль. Полуниця, чорниця, банан, малина, яблуко у вашому блендері знизять ризик інфаркту на 40%. Пийте з самого ранку — а потім і “Снікерсом” закусити можна.

Шоколад

Шоколад робить людей щасливими. Стимулятори фенілетиламін і теобромін підвищують рівень дофаміну, що зміцнює загальний позитивний настрій. Якщо хочете досягти схожих результатів без участі цукру та жиру, зробіть канапку з індичкою та авокадо — обидва цих інгредієнти багаті на тирозин, амінокислоту, яка використовується в утворенні дофаміну. Не вистачило і цього? З'їжте банан, у ньому також багато тирозину.

Шоколад

Горіхи

Арахіс — це майже 25% “Снікерса” і 5,5 г чистого білка, 8,7% рекомендованої добової норми для чоловіків. Ніби-то непогано. Але, хоча в арахісі і міститься більшість необхідних амінокислот, у ньому дуже мало метіоніну. Організм використовує метіонін для утворення креатину, який наділяє ваші м'язи необхідною енергією. Підвищення рівня креатину приводить до збільшення ефективності занять у тренажерному залі. Приготуйте форель з часником та сочевицю на вечерю — усі ці продукти багаті на метіонін.

Амінокислоти

У арахісі є необхідні амінокислоти, але у ньому мало не тільки метіоніну, а й цистеїну, який допомагає вашому організму справитись з наслідками відвідин бару. Зніміть інтоксикацію за допомогою омлету: додайте у нього цибулю, червоний перець, курку та броколі.

Арахіс

Соєвий лецитин

Використовується, щоб батончик мав певну м'якість, але при цьому містить невелику кількість холіну, який покращує пам'ять. Однак найкращим джерелом холіну є жовтки у яйцях пашот.

Стеаринова кислота

Невелика кількість, яка міститься у какао-маслі, допоможе знизити рівень холестерину, як говориться у дослідженні Американської спілки здорового харчування.

Знежирене сухе молоко

Збагачує вас білками і мінералами, такими як кальцій, необхідний для зміцнення кісток, та цинк, що покращує фертильність.

Сухе молоко

Сіль

Можете додати 0,3 г до своєї і без того насиченої сіллю дієти. А надлишок солі, як відомо, приводить до підвищеного тиску.

Калорії 

281 ккал “Снікерса” забезпечить 15-20% від середньої добової норми. Але якщо цей батончик — зайвий, то це значить 1967 ккал понад норму у тиждень, або в середньому 14 кг зайвої ваги за рік. Щоб спалити ці калорії, займіться прибиранням вдома. Години достатньо. Якщо ж вам не потрібне прибирання, витратьте 20 хвилин на біговій доріжці зі швидкістю близько 13 км/год. Або ж не їжте батончик.

Батончик "Снікерс"

Також читайте про залежність від шоколаду - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/zalezhnist-vid-shokoladu-ne-mif.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.