Журавлина - вітамінна бомба

Журавлина відноситься до тих продуктів, які потрапили до Європи тільки з мореплавцями під час Великих географічних відкриттів через океан. Щоб отримати максимум користі від цієї ягоди, слід знати декілька секретів.

Журавлина

На Русі журавлина завжди цінувалась більше, за інші ягоди. І зовсім не по причині дивовижних смакових якостей. Річ у тім, що саме журавлина — одна з “останніх” пізно-осінніх ягід, які можна заготувати на зиму, щоб підтримувати імунітет у холодну пору року. Журавлина добре зберігається, а в замороженому вигляді не втрачає своїх корисних властивостей. Вітамін С у складі ягоди чинить загальнозміцнюючу дію та стимулює імунну систему, РР відповідає за роботу серця та регулює вміст шкідливого холестерину у крові, виводячи зайве, вітамін К відіграє важливу роль у загальному обміні речовин та сприяє засвоєнню кальцію. Ягоди журавлини володіють також антираковими властивостями, є поживними для гормональної системи та регулювання її діяльності. Протипоказана журавлина у великих кількостях тільки людям, що страждають від підвищеної кислотності та гастритів.

Журавлиновий сік

Декілька порад по використанню журавлини

Додавайте жменю ягід при приготуванні фрешів. Вони не тільки дадуть приємний рожевий відтінок, а й наповнять його антиоксидантами. Те саме стосується і смузі.

Додавайте ягоди до випічки: печиво, маффіни та кекси, навіть у шоколадні. Кислинка ягоди журавлини чудово поєднується з будь-якими десертами.

Капкейки з журавлиною

Зробіть швидкий журавлиновий соус, змішавши свіжий журавлиновий сік (також, можна протерти ягоди через сито), цукор, декілька столових ложок бальзамічного оцту, та сік цілого апельсину. Виваріть отриману суміш до загустіння. Можна приправити дрібкою кориці. Подавайте до м'ясних страв. Особливо добре смакує журавлина з індичкою, качкою та свининою. 

Журавлиновий соус

А також заморозьте журавлину та готуйте вітамінні чаї з ягодами.

Сушена журавлина

Більше про користь фруктів і ягід читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/koryst-fruktiv-ta-yagid-korotko-i-yasno.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.