Що готувати восени

Тріска, запечена в меді

Змішайте молоко з соєвим соусом і медом. Викладіть в отриманий маринад тріску та залиште на декілька годин. Тріску витягніть з маринаду, обсушіть на серветці. Наріжте на 4 порційних шматочки і викладіть їх на деко разом з картоплею. Приправте соком лимона, оливковою олією, рожевим перцем, подрібненим чилі при бажанні. Поставте у розігріту до 240 градусів духовку на 14-15 хвилин.

Тріска, запечена в меді

Паста з помідорами та рікотою

Тонко наріжте 4 зубчики часнику, перець і цибулю, потім розріжте помідори на 4-6 частин. Викладіть часник у велику пательню з антипригарним покриттям, поставте її на середній вогонь, додайте оливкову олію. Смажте, поки часник трохи не підрум’яниться, потім викладіть у пательню цибулю, перець і смажте ще 2-3 хвилини. Додайте помідори у готуйте 10 хвилин. Додайте у пательню варені спагетті і подавайте, нарізавши у страву рікоту.

Паста з помідорами та рікотою

Салат табуле

Зваріть булгур, потім дрібно наріжте до нього огірки, томати, петрушку, м’яту, кінзу і перець. Подавайте страву, заправивши дресінгом з оливкової олії, лимонного соку і морської солі.

Салат табуле

Гарбуз, фарширований грибами

Розріжте гарбуз на 2 частини і приберіть м’якоть. Нафаршируйте його рисом або кіноа, смаженими лисичками та цибулею. Запікайте при температурі 190 градусів під фольгою близько 50 хвилин. Перед подачею страви за 10 хвилин змініть режим запікання на гриль, щоб гарбуз гарно підрум’янився.

Гарбуз, фарширований грибами

Курка, запечена у лимонах

Обмажте курячу тушку вершковим маслом, сіллю, перцем і розмарином. Всередину покладіть 3-4 зубчики часнику і 2-3 скибочки лимону. Полийте зверху оливковою олією і запікайте під фольгою при температурі 180 градусів протягом 1 години. Підрум’яньте курку в режимі гриль протягом 10 хвилин перед подачею.

Курка, запечена у лимонах

Рататуй

Наріжте кабачки, баклажани і помідори колами. Подрібніть у блендері перець, цибулю, часник і додайте до суміші оливкову олію. Полийте нарізані овочі соусом і запікайте страву 45 хвилин у духовці, розігрітій до 200 градусів.

Рататуй

Беф бургіньйон

Посмажте шматочки яловичини до рум’яної скоринки, потім у цій же олії - моркву, цибулю і шампіньйони. Викладіть м’ясо та овочі у жаростійкий посуд, залийте червоним вином, томатною пастою і часником. Поставте у розігріту до 190 градусів духовку і запікайте під кришкою (або фольгою) протягом 2-2,5 годин. Подавайте страву з пюре або рататуєм.

Беф бургіньйон

Салат з печеного перцю

Запечіть перець у духовці, потім зніміть з нього шкірку, наріжте на довгі слайси. Змішайте з оливками, кінзою, олією та бальзамічним оцтом. Подавайте страву в якості салату.

Салат з печеного перцю

Дорадо з травами

Нафаршируйте дорадо розмарином, лимонним соком, сіллю і перцем. Помістіть у форму, виклавши з помідорами, червоною цибулею, часником і лимонами. Запікайте 20 хвилин при температурі 190 градусів. Подавайте страву до сухого білого вина.

Дорадо з травами

Гратен з картоплі

700 г картоплі почистіть, ретельно помийте та наріжте тонкими пластинами 3-4 мм. 500 мл вершків влийте у каструлю, відправте туди ж нарізаний часник, 1 ч.л. мускатного зеленим мішечком або такого ж кольору плямою, без жалю викидайте у смітник: жовч - ворог паштету. Промиту печінку перекладіть в миску, залийте молоком і залишіть на годину: воно витягне з продукту все, що накопичила шкідливого курка за своє недовге горіху, сіль і чорний мелений перець за смаком (1-2 дрібки). Доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Форму для запікання намажте вершковим маслом. Для прихильників пікантного смаку до масла можна додати зубчик товченого часнику. Картоплю акуратно викладіть шарами або за принципом риб’ячої луски, поливаючи соусом з вершків. Викладіть всю картоплю та залийте її вершками. Поставте у розігріту до 180 градусів духовку на 35-45 хвилин. Потім 150 г твердого сиру натріть на дрібній терці і посипте зверху, а потім поставте страву ще на 5-10 хвилин в духовку, при температурі 200 градусів, для отримання золотистої скоринки.

Гратен з картоплі

Курячий паштет

Печінку промийте холодною водою та почистіть від жилок. Якщо трапляється печінка з життя. Цибулю наріжте півколами. Розігрійте у пательні на середньому вогні рослинну олію, додайте трохи вершкового масла. Викладіть цибулю. Посмажте до м’якості. Печінку промийте від молока. Додайте до цибулі. Смажте хвилин 20-30 на середньому вогні, регулярно помішуючи. Потім зменшіть вогонь і додайте вершки: вони повинні практично повністю покрити вміст пательні. Випаруйте вершки наполовину - на це піде хвилин 15. Тільки після цього посоліть і поперчіть страву. Вимкніть вогонь і дайте охолонути. Перемеліть цибулево-печінково-вершкову суміш у блендері, додавши іншу частину вершкового масла. Перекладіть паштет у зручний посуд - краще всього у глиняний горщик - і залиште у холодильнику на ніч.

Курячий паштет

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.