Готуємо страви, що мають менше 300 калорій

До вашої уваги підбірка простих та поживних страв, які зможе приготувати кожний.

Вегетаріанське каррі

Зваріть сочевицю та відкладіть у бік. На пательні обсмажте цибулю та часник в оливковій олії, потім додайте томатний соус, кокосове молоко та суміш спецій для каррі. Додайте сочевицю та потушкуйте на слабкому вогні протягом 7 хвилин. Подавайте страву, прикрасивши зеленню.

Вегетаріанське каррі

Лазанья без пасти

Посмажте на пательні курячий фарш у томатному соусі зі спеціями. Наріжте баклажани поперек плоду крупними слайсами, а потім викладіть у форму для запікання лазанью, чергуючи баклажани та фарш. Залийте соусом з молока та рисового борошна, посипте зверху тертим низькокалорійним сиром і запікайте 20 хвилин.

Лазанья без пасти

Брюссельська капуста, смажена з шинкою

Посмажте на оливковій олії декілька шматочків шинки з індинки та головки брюссельської капусти. Потім додайте трохи червоної цибулі, чебрецю та часнику. Тушкуйте страву протягом 5 хвилин.

Брюссельська капуста, смажена з шинкою

Гратен з цвітної капусти

Зваріть цвітну капусту до стану аль-денте. Потім змажте дно дека вершковим маслом, викладіть капусту та залийте сумішшю 10% вершків та низькокалорійного сиру. Поставте у духовку, розігріту до 200 градусів, на 10 хвилин.

Гратен з цвітної капусти

Броколі з яйцем та кіноа

Посмажте броколі на оливковій олії з часником та італійськими травами. Зваріть окремо яйце та трохи кіноа. Перемішайте крупу разом з капустою, подавайте страву прикрасивши зверху яйцем.

Броколі з яйцем та кіноа

Запечені овочі

Запечіть моркву, буряк, кабачки, брюссельську капусту, баклажани та червону цибулю під сумішшю оливкової олії, морської солі та часнику. За 5 хвилин до готовності покладіть до овочів гілку помідорів чері та декілька зубчиків часнику для аромату.

Запечені овочі

Пухкі панкейки з вівсяного борошна

Замішайте тісто для панкейків з вівсяного борошна, яйця, соди, ваніліну та будь-якого натурального підсолоджувача. Посмажте на антипригарній пательні протягом 30 секунд з кожного боку. Подавайте страву з ягодами або медом.

Панкейки з вівсяного борошна

Салат з печеного буряка

Змішайте руколу та попередньо запечені у духовці шматочки буряка. Заправте салат соусом з оливкової олії, меду, діжонської гірчиці, товчених фундуків тв соєвого соусу.

Салат з печеного буряка

Філе тріски по-італійськи

Посмажте нарізаний скибочками цукіні, томати та тріску на пательні-гриль. Сервіруйте страву улюбленим соусом та декількома листочками базиліку, додайте трохи лимонного соку.

Філе тріски по-італійськи

Фарширований перець з куркою та овочами

Змішайте курячий фарш з тушкованою морквою та цибулею, посоліть і поперчіть. Покладіть готову суміш у помиті та чищені перці, помістіть у каструлю та залишіть тушкуватися у томатному соусі на 35 хвилин. Подавайте страву зі сметаною або легким йогуртом.

Фарширований перець з куркою та овочами

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.