Готуємо манну кашу без грудочок

Далеко не всі можуть починати свій день з комплексного обіду, смаженої картоплі, наваристого борщу або солянки. Іноді хочеться легкого, але корисного і поживного сніданку.

Практично ідеальним рішенням є каші. Втім, з однією із них можуть виникнути несподівані проблеми.

Манна каша з додатками

Як зварити манну кашу без грудочок - якщо ви не задавались таким питанням, то ви не намагалися зварити манку. До вашої уваги декілька порад, як приготувати манну кашу і залишитись задоволеним.

Манну кашу можна варити на воді, на молоці або на їх суміші. Каша на воді багатьом може здатися прісною. Манна каша на молоці буде ситною, смачною та ароматною. Якщо надаєте перевагу менш наваристому варіанту, розбавте молоко водою.

Від бажаної густини каші залежить співвідношення крупи та рідини. Оптимальний варіант - 6 ст.л. без гірки на 1 л рідини. Якщо хочете більш рідку кашу, беріть менше манки. І навпаки.

Манна крупа

Багато хто засипає манку у киплячу рідину. Однак таким чином не кожний зможе з першого разу досягти ідеального результату. Тому краще покласти крупу в холодну рідину і, не розмішуючи, залишити на 10-15 хвилин. Крупинки набухнуть і не будуть склеюватися, а значить, каша звариться без грудочок.

Щоб каша не пригорала, вибирайте каструлю з товстим дном. І каструля не повинна бути теплою. Перш ніж вливати молоко, сполосніть її під струменем холодної води.

Поки готується манна каша, її потрібно часто помішувати. Зручніше всього робити це вінчиком. Якщо ви надовго відійдете від плити, у каші обов’язково з’являться грудочки.

Якщо каша, на ваш погляд, недостатньо густа, не переварюйте її, а зніміть з вогню і дайте настоятись 20-30 хвилин. Щоб вона не охолола, можна обгорнути каструлю товстим рушником.

Манна каша з маслом

Тепер, коли ми знаємо теорію, потрібно закріпити її на практиці. Давайте приготуємо манну кашу на молоці і воді.

  • 350 мл молока.

  • 150 мл води.

  • 3 ст.л. манної крупи.

  • 1 ст.л. цукру.

  • Дрібка солі.

  • Невеликий шматочок вершкового масла.

Влийте у каструлю молоко та воду і всипте манну крупу. Коли манка набухне, перемішайте її, щоб вона осіла на дно. Поставте каструлю на невеликий вогонь і додайте цукор та сіль. Дрібка кориці або ваніліну надасть каші особливого аромату. Доведіть кашу до кипіння, періодично помішуючи. Потім варіть кашу ще 3-4 хвилини. При цьому після закипання її потрібно мішати безперервно.

У готову страву додайте вершкове масло і розмішайте його вінчиком. Подавайте манну кашу з улюбленим варенням, горіхами, сухими або свіжими фруктами.

Манна каша з додатками



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.