Як навчитись пити більше води

Коли стосується 1 л води на день - то ми не можемо випити, а як доходить справа до пляшки-двох вина або пляшки віскі за вечір - так це будь-ласка! Смішно?

Давно відомо: норма води для дорослої людини на добу - мінімум 1,5 л, тобто 6-8 склянок чистої питної води. Саме води, а не чаю, кави, лимонаду або газованих напоїв.

Усі ми знаємо, як важко іноді буває змусити себе дотримуватись цього правила, але є декілька прийомів, які допоможуть привчити себе регулярно пити воду. Давайте дізнаємося, що ж це за лайфхаки, які допоможуть нам набути корисну звичку.

Вода

1 - Зв’яжіть пиття з якоюсь дією

Випивати 1,5 л чистої води на добу - насправді дуже важке завдання, якщо ви у цій справі новачок. Організм, який не звик до такого об’єму рідини, спочатку буде ставити психологічні бар’єри. Перші дні вам взагалі буде здаватись, що ви вливаєте у себе воду насильно, через що може виникнути відчуття нудоти.

Як же полегшити звикання? Зв’яжіть ритуал випивання склянки води з певною дією. Пийте склянку води одразу після пробудження, по приїзду на роботу і кожну годину протягом робочого дня. Так, це важко, але дисципліна у цьому питанні дуже важлива. Так вода швидше стане вашою повсякденною звичкою - такою ж, як, наприклад, чистити зуби.

Жінка п'є воду

2 - Наливайте неповну склянку води

Випити повну склянку води виходить не завжди - це важко насамперед психологічно. До того ж випивати занадто багато води за раз - це взагалі не дуже добре для організму. Тому починайте з такої кількості рідини, яка буде для вас комфортною. Краще випивати декілька ковтків, але з задоволенням, ніж повну склянку, але через силу.

Пити воду, до речі, краще за півгодини до їжі або через годину після, так вона справді піде вам на користь.

Глечик і склянка води

3 - Збільшуйте кількість води поступово

Не намагайтесь зразу включити у свій раціон 6-8 склянок води і не картайте себе, якщо не будете дотримуватися цієї норми. Усе повинно відбуватися поступово.

Для початку спробуйте наповнювати склянку водою тільки навпіл. А іншою частиною напою нехай стане свіжевичавлений сік - наприклад, апельсиновий або лимонний. Замість соку можна також додати кубики льоду зі свіжого соку або скибочку лимону чи апельсину. Все-таки ми їмо та п’ємо насамперед очима, тому візуальна складова тут відіграє дуже велику роль.

Склянки з водою

4 - Тримайте воду у полі зору

Іноді необхідність зайвих рухів може спонукати відкласти дію на потім. Так можна і зовсім забути про те, що ви збиралися попити. Тому нехай глечик або пляшка з водою постійно будуть у полі вашого зору.

Придбайте гарний посуд, який буде вас мотивувати на нові звершення і нагадувати про правильний спосіб життя з корисними звичками. Можна також поставити поряд склянку, щоб усе було під рукою. Склянка повинна бути також гарною, звісно, а не щербатою, з напів-стертим малюнком або відбитим краєчком.

Пляшки для води

5 - Їжте більше фруктів та овочів

Овочі та фрукти - цінне джерело не тільки вітамінів і мінералів, а й рідини. Тому на додачу до води обов’язково включіть у свій раціон ще огірки, кавуни, дині, цитрусові, цукіні, баклажани, селеру, редис, помідори, шпинат, ананаси, абрикоси, виноград, яблука. Деякі з цих плодів містять до 95% води.

До речі, садові ягоди також не відстають. Наприклад, полуниця на 92% складається саме з води, а в ожині міститься 85% рідини.

Фрукти

6 - Не плутайте спрагу з голодом

Спрага та відчуття голоду проявляють себе приблизно однаково. І замість того, щоб випити склянку води та почекати певний час, людина одразу ж направляється до холодильника в пошуках перекусу. Результат - пусті калорії та важкість у шлунку від їжі, яка вашому організму не потрібна.

Тому, якщо ви не так давно поїли, але голод знову дає про себе знати, випийте склянку теплої води. Може, насправді вам просто хочеться пити?

Спрага або голод

7 - Пийте воду з додатками

Пити чисту воду - це нудно, згодні. Однак є лайфхак: можна приготувати ароматизовану воду. Готується вона дуже швидко і максимально просто, достатньо всього лиш додати свіжі фрукти та овочі за смаком.

Полуниця + базилік

Полуницю помити, відділити хвостики, розрізати навпіл. Базилік промити, скласти у глечик, додати полуницю. Залити все мінеральною водою і дати настоятися мінімум годину.

Розмарин + грейпфрут

Половинку грейпфруту нарізати скибочками, скласти у глечик або пляшку, додати 2-3 гілочки розмарину. Залити водою та дати настоятися.

Лимон + чебрець

Лимон нарізаємо колами, складаємо у глечик. Додаємо 3-4 гілочки чебрецю, заливаємо водою і даємо настоятися.

Фруктова вода

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.