Чай для здоров'я

Чай — це завжди різноманіття. Виключаючи чорні, зелені та білі, можна виділити декілька найбільш цікавих та унікальних чаїв, що володіють корисними властивостями. Низький вміст кофеїну (або й повна його відсутність), детоксуючі, антиоксидантні та протизапальні властивості — одні з багатьох причин, чому варто пити такий чай.

Як правильно заварювати чай читайте тут - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/zavaryuyemo-chay-pravylno.

Тулсі

Чай тулсі схожий на чорний чай з легким димним ароматом. Насправді ж, тулсі — один із різновидів базиліка, який люблять та поважають в Азії уже протягом тисячоліть. Здавна ним лікували застуди та головні болі, отруєння та хвороби очей. Тулсі є потужним адаптогеном та імуномодулятором.

Тулсі

Чай з кропиви

Чай з кропиви — відмінне джерело вітамінів групи В, кальцію та заліза. Комплекс відповідає за здоров'я кісток та насичення крові киснем. У народній медицині кропиву використовують як засіб для боротьби з артритами, хворобами серця та діабетом, адже вона володіє потужною протизапальною дією. У чаю з кропиви досить м'який смак, позаяк його можна змішувати з м'ятним або зеленим чаєм.

Чай з кропиви

Гібіскус

Чай, більше відомий як каркаде — висушені червоні квіти рослини гібіскус. Містить вражаючу кількість вітаміну С, є потужним антиоксидантом, сповільнює процеси старіння та виводить вільні радикали. А ще вітамін С відповідає за міцний імунітет.

Каркаде

Чай з фенхелем

Насіння фенхелю — відомий засіб для покращення травлення. Такий чай допоможе усунути застої у кишечнику, зменшить газоутворення та нормалізує роботу перистальтики. Є легким проносним засобом. А його легкий анісовий смак та аромат є досить самодостатнім, хоча можна заварити насіння фенхелю, додавши трохи кориці або бадьяну.

Насіння фенхелю

Чай з кореню кульбаби

Листя кульбаби використовують як зелень у салатах, але мало хто знає, що можна використовувати і коріння квітів. Заварений висушений корінь — чудовий очисник крові та печінки, його частково застосовують у різних програмах детоксу. Смакуватиме такий чай з лимоном та медом.

Чай з кореню кульбаби

Пуер 

Популярний постферментований китайський чай пуер володіє освіжаючим смаком та містить меншу кількість кофеїну, ніж його інші родичі. Дослідження показують, що пуер знижує рівень шкідливого холестерину, володіє бадьорливим ефектом, знімає жар, сприяє процесам травлення. На батьківщині його називають чаєм краси, довголіття та вічної молодості. Більше про чай пуер читайте тут - http://harchi.info/blogs/annie/puer-chay-zbagachenyy-rokamy.

Пуер

А про квіти і трави, які можна пити як чай, розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/dekilka-trav-ta-kvitiv-yaki-mozhna-pyty-yak-chay.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.