Чи правда, що коричневий цукор корисніший за білий

Існує популярна теорія про те, що тростинний цукор (кориченвий) є кориснішим за білий з точки зору здорового харчування. Чи так це насправді?

Думка експертів про справжній рівень корисності коричневого цукру опублікував журнал про харчування “Фудньюз-пресс”. Виявляється, що у такому цукрі дійсно присутні цінні для організму та здоров'я людини речовини.

Апелюючи до свідчень, наданих національною базою даних продуктів харчування США про склад та енергетичну цінність продуктів, спеціалісти констатували: у тростинному цукрі, на відміну від білого, зберігаються вітаміни і клітковина. Також у ньому більше мінеральних речовинкалію, кальцію, заліза, магнію, фосфору.

Різні види цукру

Перевагу у користі коричневого тростинного цукру експерти пов'язують з тим, що його не рафінують, як білий. При цьому його приємний смак та карамельний аромат виключно натурального походження, тоді як білий цукор з буряка без обробки має досить непривабливий смак та запах.

У той же час наукові працівники підкреслюють, що це ще не значить, що коричневий цукор можна рекомендувати як корисний та здоровий продукт харчування. Річ у тім, що збережені у ньому клітковина, мінерали та вітаміни є досить незначними у своїх кількостях, щоб зробити такий цукор нешкідливим.

Білий і коричневий цукор

Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує споживання цукру у кількості менше 5% від загальної кількості споживаних калорій. При такій маленькій допустимій кількості цукру, як рекомендує ВООЗ, наявність мінералів та клітковини у коричневому цукру не зіграє ніякої ролі, набагато краще отримати їх з овочів — коментують лікарі.

З їх слів, коричневий та білий цукор є рівними за кількістю сахарози, і таким чином володіють однаковим потенціалом “вбивати” підшлункову залозу. 

Окрім того, як відмітили експерти, у магазинах часто під виглядом коричневого цукру продається білий пофарбований рафінад, або рафінований тростинний цукор, який нічим не корисніший. Вони рекомендують купувати продукт тільки з позначкою “нерафінований тростинний цукор” на упаковці.

Цукор

Як відрізнити справжній коричневий цукор від підробки читайте тут - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yak-vidriznyty-spravzhniy-korychnevyy-cukor-vid-pidrobky.

А про цукор і його різновиди розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/cukor-i-yogo-riznovydy.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.