Французів закликають їсти більше сиру

Представники молочної промисловості просять французів їсти більше сиру, оскільки зниження попиту на нього у зв’язку з пандемією коронавірусу може створити величезний надлишок продукту у кількості 5 000 тонн найближчим часом.

Французькі сири

З тих пір, як у Франції було оголошено карантин, продажі сирів впали майже на 60% у результаті закриття ресторанів та скорочення міжнародної торгівлі. Попри те, що сири в країні займають особливе місце у раціоні, місцеві мешканці змінили свої звички і почали купувати тільки товари першої необхідності - це привело до величезних втрат у галузі. Зараз Національна молочна рада Франції (CNAOL) почала кампанію, яка закликає людей їсти більше сиру, особливо ті його сорти, термін придатності яких становить 8 тижнів або менше (таких сирів на місцевому ринку близько 80%) - брі, рокфор, мюнстер та інші.

Крамниця з сирами

“Їжте сир, щоб підтримати французьку культуру, французькі традиції і французьку спадщину”, - каже президент CNAOL Мішель Лакост. Раніше аналогічний підхід було застосовано у Бельгії - минулого місяця бельгійців закликали подвоїти споживання картоплі фрі, щоб врятувати картопляну індустрію.

Жінка, собака та сир



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.