Фуд-тренди 2019

Відома ресторанна компанія Baum + Whiteman поділилася трендами у гастрономії на 2019 рік. Давайте дізнаємось, що очікує нас у сфері їжі. Спойлер: нічого жахливого насправді.

Спеціалісти компанії опублікуввли доповідь, у якому йдеться про те, що новий рік готує нам.

Зростання кількості ресторанів формату fast-casual

Це означає, що збільшиться кількість недорогих кафе швидкого харчування. У таких місцях, зазвичай, невелика посадка, а іноді її і немає взагалі. Готує їжу та обслуговує гостей частіше всього одна людина.

Ресторан формату fast-casual

Роботизація

Майбутнє вже настало, роботи заміняють людей, у тому числі й офіціантів. Не кажучи вже про те, що на кухні з’являється все більше техніки, яка дозволяє наймати меншу кількість кухарів, роблячи всю роботу за них.

Роботизований шеф-кухар

Їжа з Середньої Азії

Казахстан, Таджикистан, Азербайджан, Узбекистан - у 2019 році настане зірковий час кухні цих народів. Експерти вангують, що на зміну азійській локшині та індійському каррі прийдуть плов, баклажани, кінза і тархун, а також спеції та прянощі з цих регіонів.

Плов

Тонкацу

Страва японської кухні. У перекладі з японської тонкацу означає свинячу котлету. З вигляду вона більш нагадує шніцель: свиняче філе добре відбивають, а потім обвалюють у борошні, яйці та паніровці панко - традиційній японській суміші для смаження у фритюрі (складається з крупної та повітряної хлібної крихти та спецій). Котлети смажать у фритюрі або запікають у духовці.

Тонкацу

Страви сичуанської кухні

Найбільш постійний тренд останніх років - китайська їжа. Однак у цьому році світ зійде з розуму по стравам сичуанської кухні - один із 4 напрямів китайської національної кухні. Страви сичуанської кухні мають дуже насичений та гострий смак, який досягається завдяки активному використанню часника і червоного перцю, а також місцевих перців, горіхів, кунжутної пасти та женьшеню.

Страва сичуанської кухні

Кислий смак

Саме цей смак буде присутній у більшості страв та соусів. Спеціалісти пов’язують цей тренд з популярністю корейської кухні, а також зі зростаючим впливом філіпінської кухні - і там, і там, практично в усіх стравах дуже активно використовують оцет.

Різні види оцту

Штучне м’ясо

Неймовірно, але факт. Щоб зберегти навколишнє середовище, вчені навчилися вирощувати м’ясо у лабораторіях, і, кажуть, за смаком воно нічим не поступається натуральному. Проте тепер можна буде не ставати вегетаріанцем, але при цьому тербуватися про тварин та екологію.

Бургер із штучним м'ясом



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.