Корисна їжа, яка може стати шкідливою

Виявляється корисна їжа у надто великих кількостях також може бути небезпечною. Ми часто думаємо, що краще зайвий раз з’їсти порцію пісного м’яса або риби, ніж піддатись спокусі з’їсти щось солодке. Але мало хто знає, що надмірне та одноманітне споживання так званої здорової їжі може бути так же шкідливе для організму, як і велика кількість солодощів.

Копчений лосось

Споживання копченого лосося краще обмежити. А усе через те, що у копченій рибі містяться поліциклічні ароматичні вуглеводні. Вони - потужний канцероген, який може стати причиною розвитку раку.

Бейгл з копченим лососем

Тунець

Окрім заліза, цинку, магнію і білка, у тунці міститься ртуть. Саме тому слід обмежити кількість продукту у раціоні, адже отруєння ртуттю може привести до проблем із зором та м’язової слабкості.

Тунець

Кокосова олія

Виявляється, у кокосовій олії містяться тригліцериди. Ці речовини здатні знижувати рівень холестерину в організму. А це, у свою чергу, провокує нестачу вироблення деяких гормонів та авітаміноз.

Кокосова олія

Комбуча

Комбуча, або, як її ще називають, чайний гриб, містить глюкуронову кислоту. Надмірне споживання цього продукту може привести до дуже сильної печії.

Комбуча

М’ясо на грилі

Уся справа у тому, що коли м’ясо готують при високих температурах (смаження, гриль, барбекю), у ньому з’являються небезпечні сполуки - гетероциклічні аміни. Вони можуть вплинути на розвиток ракових клітин. Тому краще готуйте м’ясо переважно у духовці, тушкуйте або варіть.

М'ясо на грилі

Суп у пакетиках

Здавалось би, чудовий продукт, щоб швидко та ситно пообідати. Однак у готових супах міститься дуже багато солі, яка негативно впливає на наш організм.

Чашка супу

Більше про можливі небезпеки корисної їжі розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/shkidlyva-korysna-yizha-pryhovani-nebezpeky.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.