Користь голодування для здоров'я

Суперечки на тему голодування не вщухають протягом десятиліть, і, щоб проаналізувати захисників і противників цієї системи, знадобиться величезна кількість часу. Однак на сьогодні є досить вагомі підстави вважати, що періодичне 36-годинне голодування здатне ефективно оздоровити організм, позбавляючи його від усього зайвого (у тому числі і від жирових відкладень).

Вегетаріанський боул 

У 2016 році Нобелівський комітет навіть вручив премію з фізіології та медицині японцю Есінорі Осумі за відкриття механізмів аутофагії. 73-річний вчений довів, що голодувати корисно. Давайте більше дізнаємося про те, як працює голодування і чому воно може допомогти не тільки позбутися від зайвої ваги, а й зміцнити імунітет та стати більш здоровим.

Годинник

Генеральне прибирання

У рамках багаторічного дослідження Сумі вдалося з’ясувати, що під час голодування для підтримки енергообміну організм переробляє сміттєве вмістиме клітин, тобто позбувається від усього непотрібного. У звичайний час, коли ми харчуємося, наше тіло бере ресурси з їжі. Слід відмітити, що клінінг організму відбувається постійно, але саме при голодуванні спостерігається максимальна чистка: у пошуках енергії наша система сканує вміст і позбувається від клітинного сміття. До речі, у різні періоди хвороби під час голодування також знищуються віруси та бактерії, які поселилися у клітині.

Овочі

Розклад дня

Адепти періодичного голодування радять практикувати день без їжі 1 раз на тиждень або 2 рази на місяць. Перед днем голодування слід перейти на легкий раціон з овочів, фруктів і круп, відмовитись від алкоголю. У день голодування краще не сидіти вдома, а зайнятися якимись цікавими справами (але не дуже енерговитратними). Наприклад, можна сходити зранку на йогу, прогулятися, купити квиток у кіно, ввечері прийняти ванну з морською сіллю та лягти спати раніше. Наступного дня також краще дотримуватися принципів правильного харчування і відмовитись від окислювальних продуктів (кава, цукор). 36 годинне голодування складається з ночі, дня і знову ночі, позаяк слід звернути увагу на здоровий сон, не лягайте занадто пізно і відмовтесь від перегляду інстаграм-стрічки перед сном.

Таймер

На що звернути увагу

На початку голодувати може бути досить важко, багато хто скаржиться на головні болі та поганий настрій. Ближче до обіду з’являється енергія,  і відсутність їжі вже не здається чимось неможливим. Однак перед тим, як практикувати 36-годинне голодування, краще проконсультуватися з лікарем і переконатись, що ви не маєте протипоказань.

Склянка води



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.