Найпопулярніші страви французької кухні

До вашої уваги найбільш культові страви французької кухні, які вам точно захочеться приготувати.

Пюре

У Франції існує декілька рецептів страви, але найвідоміший по версії Жоеля Робюшона - з печеної картоплі, розтовченої з вершковим маслом та вершками. Перед подачею страву посипають мускатним горіхом і білим перцем.

Пюре

Молода морква, запечена в травах

Зі слів француженок, ця страва - одна з найпопулярніших у шкільних столових та дитячих садках Франції. Зазвичай подається з курячим філе, смаженим тунцем або тушкованими овочами.

Молода морква, запечена в травах

Гратен із макаронів з сиром та сметаною

Страва, яку зробив культовою мішленівський кухар Поль Бокюз, готується практично 20 хвилин. Вам необхідно запекти вже зварену пасту з топленим вершковим маслом, сметаною, молоком і борошном.

Гратен із макаронів з сиром та сметаною

Рататуй

Популярна у Провансі страва стала класикою французької кухні понад 200 років тому. Наріжте колами баклажани, кабачки і томами, потім додайте трохи ріпчастої цибулі та часнику, а також гілочок чебрецю. Запікайте, попередньо поливши оливковою олією, близько 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Рататуй

Кіш лорен

Найкращий спосіб утилізувати вчорашню курку або шинку - приготувати з неї запіканку, від якої сходять з розуму всі французькі діти. Ніжна вершкова текстура та аромат кішу нікого не залишать байдужим.

Кіш лорен

Млинці “Креп сюзетт”

Історія цих млинців починається так: одного разу відомій французькій акторці Сюзетт Рейхенберг і одному з паризьких ресторанів запропонували млинці, просочені апельсиновим лікерним сиропом. А тепер це улюблена страва французьких студентів, яка подається у будь-якому кафе набережної Сени.

Млинці “Креп сюзетт”

П’ємонтський салат

П’ємонтський салат чимось нагадує олів’є. Щоб його приготувати, вам знадобиться картопля, яйця, варена морква, горошок, майонез, гірчиця, корнішони, помідори і петрушка. Змішайте всі інгредієнти та додайте трохи червоного винного оцту.

П’ємонтський салат

Рисовий пудинг

Класичний сімейний десерт у Франції готується всього за 15 хвилин. Для цього вам потрібно зварити рис у цукровій пудрі, а потім додати заварний крем.

Рисовий пудинг

Тушкована сочевиця з морквою

Один із найпопулярніших у французькій кухні гарнірів до м’яса або курки готується з сочевиці, моркви, цибулі та томатної пасти. У кінці приготування додайте у страву спеції зіру та лавровий лист.

Тушкована сочевиця з морквою

Буряковий салат

Легкий та поживний салат - одна із найпопулярніших страв у школах та дитячих садках Франції. Змішайте руколу, гарбузове насіння, козячий сир і печений буряк. У якості соусу до салату приготуйте заправку з меду, бальзамічного оцту та оливкової олії.

Буряковий салат

Кускус з овочевим рагу

Зваріть кускус, а потім приготуйте до нього печені або смажені на грилі овочі. Ця страва ідеально підходить до баранини або телятини.

Кускус з овочевим рагу

Рагу з телятини

Надзвичайно ніжне рагу за рецептом французької кухні готується на основі тушкованого м’яса та овочів у вершковому соусі з додаванням білого вина. За 2-3 хвилини до готовності додайте пару гілочок розмарину та чебрецю.

Рагу з телятини



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.