Що ми будемо їсти у 2019

2018 був роком, коли чайний гриб став новим сидром, а південноамериканська кухня - від Мексики до Бразилії - витіснила інші у битві за популярність. Відомі шеф-кухарі освоїли сезонні меню, змінюючи інгредієнти кожні декілька тижнів, а слово Locavore стало звичним для гурманів, оскільки місцеві продукти досі у центрі уваги.

А що ж ми будемо їсти у 2019 році?

Приготування страви

Тихоокеанська кухня

Обширний простір, який охоплює країни Азії та Океанії до Гавайських островів та західного узбережжя Америки - модний регіон для кулінарного натхнення. Готуйтесь насолоджуватися надзвичайною солянкою з компонентів справжньої мультинаціональної кухні, вгадуючи французькі нотки у гавайському соусі або суміш в’єтнамських і тайських приправ у густому рибному супі. Додавайте до страв сушені креветки, пасту з каракатиці і не шкодуйте лемонграс, шафран, кардамон і корицю. На десерт - фруктові коктейлі, де основними інгредієнтами є гуава, пітайя та маракуйя. Замість цукру - архат (він же луо хан гуо або монк-фрут). У ресторанах замовляйте смажену рибу в горіхово-кокосовому соусі, лонганісу (солодку філіппінську ковбасу), кесадилью з грибами шиітаке та тако із ягняти з чатні із ананасу.

Поке

Готовність до пеганства

Популярність палео-веганської дієти, яку називають пеганством або пеганізмом, росте як на дріжджах. Що ж це таке? По суті, це дієта, орієнтована на натуральні, цільні продукти - багато свіжих фруктів та овочів, корисні білки та жири, відмову від продуктів тваринного походження та нічого обробленого або рафінованого. Палео-база виключає також зернові та бобові - філософія в тому, що нашому тілу потрібні продукти з раціону предків епохи палеоліту, коли ті ще не додумались до сільського господарства.

М'ясо та овочі

Наголос на “стан”

Кухня країн із закінченням на “стан” - Афганістан, Узбекистан, Таджикистан, Казахстан - завоює світ у цьому році, стверджує авторитетна консультативна група ресторанів Baum & Whiteman. Східна екзотика для прихильників мандрівок нарешті потрапила до мейнстріму - звикайте до наваристого плову, кебабу, мантів, хлібців, ароматів естрагону, коріандру, кропу, часнику, м’яти, зеленої цибулі та петрушки, які дражнять смакові рецептори кращих шеф-кухарів.

Плов

Тахіні і хумус

Кунжутна паста - не новина для Близького Сходу, а ось інший світ нарешті визнав, наскільки вона хороша. Гурмани називають тахіні “новим мигдалевим маслом” і сходять по ній з розуму, використовуючи як традиційний діп для вмочування шматочків чого завгодно, намазуючи на вівсний хліб і навіть додаючи у десерти. Хумус тепер також використовується у солодощах (пробували шоколадний?): какао, арахісове масло, тісто для печива - все це запросто змішується з закускою із нуту. Морозиво з хумусу або тахіні - ще один десертний тренд.

Хумус

Закуски з водоростей

Дари океану вступили у конкуренцію з коренеплодами - чіпси з картоплі та тапіоки вже не актуальні. Перемагають водорості та інші підводні мешканці, а Whole Foods Market передбачають появу морських інгредієнтів у величезній кількості продуктів. Особлива увага приділяється ламінарії, з якої роблять салати, чіпси, супи, локшину і навіть масло. Звісно, такі речі як локшина з морської капусти зустрічаються не у кожному продуктовому магазині, але вугільно-сірий комбу, вакаме і норі часто з’являються на прилавках. Якщо хочете розпробувати наймодніші модні делікатеси, шукайте kelp jerky, багату на протеїни закуску з коричневих водоростей з різними добавками, штучного тунця або смажену шкіру лосося, яка дуже популярна в Азії.

Закуски з водоростей

Десерти а-ля натюрель

Багато хто намагається уникати цукру та штучних підсолоджувачів, але при цьому не хочуть відмовлятися від ласощів. Просочені корицею груші, мус з авокадо та какао, тістечка з капустою - тільки декілька прикладів того, чим сьогодні можуть закінчитися пошуки корисних десертів. Ми вже згадували про морозиво з хумусу, а як щодо сорбету з авокадо або замороженої кокосової води?

Морозиво

Насіння замість горіхів

Посуньтеся, горіхові пасти. У наш час ті, хто в темі, замінюють мигдаль та кеш’ю на насіння соняшника, гарбуза та кавуна у якості перекусів, діпів та спредів. Насіння має схожий з горіхами жировий профіль, але при цьому набагато рідше викликають алергію. Якщо ви зважились на перехід з горіхових жирів, переконайтеся, що продовжуєте дотримуватись натуральних версій без додавання цукру.

Гарбузове насіння



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.