Скільки води потрібно пити під час тренування

22 березня відзначався Всесвітній день води. Вода для людини - джерело живильної сили та здоров’я. Про те, скільки води на добу потрібно пити кожному з нас, можна говорити безкінечно: це питання спірне і досить індивідуальне.

Давайте сьогодні дізнаємося про особливості питного режиму під час занять спортом із вуст чемпіонки з фігурного катання. А саме: як і яку воду слід пити прихильникам спорту, щоб підтримувати рівень водного балансу в нормі.

Склянка води у руці

Скільки води п’ють чемпіони

У професійному спорті кількість випитої води спортсменами залежить від багатьох факторів, в тому числі і від виду спорту. Одні чемпіони п’ють воду літрами, інші - набагато менше.

У фігурному катанні немає ідеальної норми споживання води під час тренування, все індивідуально і залежить від особливостей спортсмена.

Часом, після склянки води перед тренуванням можуть виникнути неприємні відчуття у боці, які заважають повноцінно тренуватись. Позаяк, для втамування спраги перед заняттям краще не робити більше пари ковтків води або чаю з лимоном.

Олімпійська чемпіонка радить насамперед прислуховуватись до свого організму, не поспішати слідувати питному режиму відомих спортсменів, друзів і родичів. Спершу потрібно оцінити свої можливості: наприклад, якщо ви новачок у спорті, не слід мучити себе в залі літрами води у перервах між підходами, більше не значить краще.

Найкраще проконсультуватись з дієтологом і тренером та скласти свій індивідуальний питний режим.

Спортсменка п'є воду

Якщо тренер радить не пити воду

Буває і таке. Якщо тренер рекомендує вам не пити воду під час тренування, не поспішайте одразу дотримуватися цієї поради, спершу детально обговоріть причину такої рекомендації.

Без води активність організму знижується, ви втрачаєте сили та витривалість. Не забувайте, як багато рідини ви втрачаєте разом з потом під час тренувань.

Є спортсмени, які не п’ють воду під час інтенсивних тренувань, щоб зігнати вагу перед змаганнями. Наприклад, бодібілдери. Вони сушаться, щоб зробити тіло більш рельєфним. Але це винятковий випадок: такий питний режим має проводитися суворо під наглядом лікаря.

Намагайтеся відмовитись від пізніх тренувань з ряду причин: по-перше, після інтенсивної фізичної активності буде важко заснути, по-друге, через випиту на тренуванні воду можна отримати надмірний набряк обличчя. Тренування слід проводити не пізніше, ніж за 3 години до сну.

Пляшка води у руці

Що пити під час тренувань

Просту воду. Не заміняйте її на тонізуючі напої: деякі з них містять вітаміни і мінерали, так як і цукор, який негативно впливає на здоров’я.

Спортсменам краще вибирати мінеральну воду, щоб поповнювати запаси корисних речовин в організмі, які втрачаються разом з потом під час фізичних навантажень. Або живу джерельну воду, яку сьогодні також можна знайти в магазинах.

Пиття води під час бігу

Як вибрати корисну воду

При виборі води зверніть увагу на декілька факторів:

  • Джерело джерельної води повинне розташовуватись в екологічно чистому місці.

  • Вибирайте упаковку води Pure Pak: вона мінімізує споживання мікропластику та зберігає природні властивості води.

  • Вода не повинна контактувати з трубами і насосами, щоб зберегти свою природну структуру.

  • У системі очищення води бажана відсутність зворотного осмосу (метод розділення розчинів на компоненти). Це допоможе зберегти повний комплекс солей і мінералів.

Склянка води



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.