Вікові особливості харчування

Медики вважають, що повсякденне харчування повинне плануватись із врахуванням вікових потреб організму. З їх слів, у дорослих людей після кожного прожитого десятиліття зявляються “свої” продукти.

Смузі

Як вважають експерти, у віці після 30 років краще зовсім відмовитись від таких шкідливих продуктів, як майонез і кетчуп, які у молодості могли не чинити сильного впливу на фігуру через природний високий метаболізм. Також у цьому віці слід звести до мінімуму споживання виробів з борошна і їсти більше білка, отримуючи його з таких продуктів, як яйця, нежирна яловичина, курка без шкіри, домашній сир.

Що стосується калорійності добового раціону, то спеціаліст рекомендує наступні показники: до 2000 ккал для жінок і до 3000 ккал для чоловіків.

Овочі

У харчуванні після 40 років важливими стають продукти, що оберігають організм від гормональних стрибків і перепадів настрою, підкреслюють дієтологи. Для цього вони рекомендують зробити удар на продукти, багаті на вітамін С.

Також для підтримання здоров’я і фізичної форми у цьому віці необхідно вибрати правильні джерела енергії та споживати продукти для підтримання серцево-судинної системи — тут допоможуть горіхи та поліненасичені жирні кислоти (риба, рослинні олії).

Добова калорійність раціону уже дещо знижується: до 1600 ккал для жінок і до 2200 ккал для чоловіків, підкреслюють спеціалісти.

Продукти

Після 50 років у раціоні харчування особливу роль відіграють продукти, що покращують перистальтику кишечника, а також харчові джерела кальцію

“У щоденному раціону повинні бути присутні зелень, овочі до 600 г і до 400 г ягід. Виключіть каву і міцний чай, усе солене. Скорочуйте споживання мяса, риби, а також насичених бульйонів. Замініть їх на овочеві супи. Добова калорійність — близько 1300 ккал для жінок і до 1800-2000 ккал для чоловіків”, — такі рекомендації спеціалістів.

Пара похилого віку

Більше про особливості харчування людей у похилому віці розкаже стаття - https://harchi.info/articles/osoblyvosti-harchuvannya-lyudey-pohylogo-viku.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.