Як правильно пити пиво

Автор книги “Пиво. Керівництво для поціновувачів” Гірек Обер впевнений: не буває людей, які не люблять пива. І дає поради, як потрібно правильно пити пиво, щоб отримати від нього максимум задоволення.

Молодь п'є пиво

Гірек Обер за освітою журналіст, у 2008 році він занурився у світ пива, вивчаючи все, що пов’язано з цим напоєм. Пройшов шлях від пивовара-аматора до професійного гурмана. І ось вже більше 5 років проводить у Парижі майстер-класи та дегустації.

“Не буває людей, які не люблять пива. Ті, хто переконують у зворотному, просто поки не зустріли те, що їм підходить.”

Зі слів Гірека, пиво - універсальний напій, який підходить абсолютно до всієї їжі. Важливо тільки визначитися зі стилем пінного. “Наприклад, портер чудово поєднується з шоколадом, смаженим м’ясом, а також з устрицями. Ви можете подавати пшеничне пиво з сирою капустою або козячим сиром. Можливі будь-які варіанти”, - каже Обер.

У своїй книзі “Пиво. Керівництво для поціновувачів” Гірек ділиться порадами про те, як правильно пити пиво: його рекомендації допоможуть вам легше переносити алкоголь.

Стаут

Порада 1 - Закусуйте

Алкоголь надходить у кров через стінки шлунку та кишечника. Їжа обволікає стінки та перешкоджає всотуванню алкоголю. Таким чином ви уникнете різного підйому рівня алкоголю у крові та швидкого сп’яніння.

Порада 2 - пийте багато води

Алкоголь впливає на роботу нирок, виступаючи у ролі сечогінного засобу, тому разом з сечею організм втрачає багато рідини. Кількість випитого пива нічого не міняє. Організм все рівно зневоднюється. Тому слід регулярно пити воду. Важливо пам’ятати, що кількість води повинна відповідати кількості випитого алкоголю. І в якості запобіжного заходу випийте велику склянку води перед тим, як лягти спати. Так, вам доведеться вставати посеред ночі в туалет, зате ви прокинетесь без головного болю.

Пиво і закуски

Порада 3 - звертайте увагу на запах

Етиловий спирт як такий не відрізняється сильним запахом. Водночас при взаємодії з дріжджами можуть вироблятися сивушні олії з сильним запахом. Не пийте пиво, якщо воно дуже явно пахне алкоголем. Навіть невелика кількість такого напою може викликати головний біль та розлади шлунку.

Порада 4 - Правильна послідовність

Правило підвищення градусу з різними сортами пива не працює. Не слід залишати міцніше пиво на кінець вечора. Барлівайн, імперський стаут або трипель з їх тонким ароматом мало чим потішать, коли ваш язик вже спробував до цього багато сортів. Краще залишіть на закінчення вечірки щось легке типу берлінера вайссе, чия кислинка знову розбудить смакові відчуття.

Пиво

Порада 5 - Зупиніться на півгодини раніше

Поки не пізно, так. Усі ми знаємо ці історії типу “той келих був зайвим”. Річ у тім, що пік сп’яніння запізнюється, оскільки організму потрібен час, щоб засвоїти алкоголь, який поки ще знаходиться у шлунку. Щоб не зіпсувати вечір, потрібно вчасно зупинитись: не пийте той самий келих. Інакше ви ризикуєте втратити контроль над ситуацією та зробити щось, за що буде потім соромно.

Порада 6 - Утримайтесь наступного дня

Поки ви будете відпочивати, вашу печінку чекає велика робота по виведенню алкоголю. Якщо ви випили зайвого, уникайте жирної їжі, яку організм важко перетравлює. Надайте перевагу фруктам, багатим на мінеральні речовини, овочам, фруктам. Утримайтесь від апельсинового соку, тому що він занадто кислий. А замість того, щоб валятися півдня у ліжку, встаньте зранку, зробіть легку зарядку та випийте трав’яний чай.

Пиво Steph Weiss

 

Порада головна

Знайте міру. Тут без коментарів.

Пивна ванна



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.