Як втримати вагу після схуднення

Як показує практика, у процесі схуднення найважчий етап - це стабілізація досягнутих результатів. Багато хто, позбувшись зайвої ваги, а потім знову повернувши додаткові кілограми, кидають будь-які спроби змінити своє тіло. У такому випадку здається, що схуднення - це боротьба з вітряками. Втім, насправді це помилкова думка. Давайте дізнаємося декілька порад, за допомогою котрих можна закріпити нову вагу та не втратити досягнуті результати.

Жінка радіє, що схудла

Утримати вагу простіше, ніж здається. Потрібно всього лиш знати та застосовувати пару прийомів. Спочатку для схуднення слід вибирати здорове харчування замість дієт з суворими обмеженнями. Тоді на шляху до стрункості буде набагато менше зривів. Вас не буде мучити постійне відчуття голоду та нав’язливі думки, що у жодному випадку не можна навіть шматочка улюбленого десерту. Запам’ятайте, збалансоване харчування - основна складова успішного схуднення.

Як тільки ваги покажуть бажаний результат, не слід пускатися берега. Здорове харчування необхідно зробити способом життя, адже воно є простим, смачним і, що не менш важливо, всім по кишені. Та й за час схуднення до нього можна звикнути.

Корисна страва

Щоб стабілізувати отриману вагу, слід дотримуватися наступних рекомендацій

  • Додайте до раціону корисні нерафіновані рослинні олії холодного віджиму та сирі горіхи. Ці продукти хоч і калорійні, але є дуже корисними та просто необхідними для краси нігтів, шкіри, волосся, а також для ясної роботи мозку. Втім, не захоплюйтеся: слід їсти не більше 7 ч.л. олії і не більше 50 г горіхів на добу. І не забувайте про чисту воду. Намагайтеся протягом дня випивати мінімум 1,5 л рідини.

  • Основу раціону повинні становити усі корисні продукти: крупи, бобові, картопля, м’ясо, риба, яйця та кисломолочний сир. Кожного дня їжте фрукти та овочі. У щоденному меню цих продуктів повинно бути не менше 400-800 г. Тоді дієта буде збалансованою за білками, жирами, вуглеводами та добовій калорійності.

  • А ось від алкоголю краще відмовитися. Скоріш за все, ви і так утримуєтеся від нього, адже більшість дієт та систем харчування забороняють алкогольні напої, оскільки вони містять пусті калорії. Якщо повністю відмовитися від спиртного не виходить, обирайте сухі вина або міцні алкогольні напої, у жодному випадку не коктейлі. Намагайтеся звести споживання алкоголю до мінімуму - не більше 1 келиху вина на добу.

Чоловік п'є воду

  • Плануйте прийоми їжі наперед, краще всього складати меню на тиждень і список продуктів, потрібних для приготування всіх страв. У магазин йдіть з готовим списком покупок, так ви не наберете зайвого у запалі. До речі, краще, щоб їжа була свіжою, тому по можливості готуйте напередодні і невеликими порціями. Якщо знаєте, що по роботі вам потрібно буде їсти у кафе чи ресторані (або просто захотілося десь посидіти з друзями), вибирайте з меню прості та зрозумілі страви.

  • Не обмежуйте свій раціон дуже суворо, інакше це приведе до зриву. Якщо захотілося солодкого, нехай це будуть сухофрукти з горіхами, мед, варення, натуральна пастила, зефір або мармелад. Якщо хочеться шоколадних цукерок, обов’язково читайте склад і вибирайте найбільш натуральні та якісні. Дуже важливо дозволяти собі помірну кількість безпечних солодощів без відчуття провини та мук совісті.

  • Не думайте постійно про схуднення, дієту та їжу. Не потрібно питання харчування робити центром всього життя, адже навколо стільки цікавого крім їжі. Розширюйте своє коло радості: спілкуйтеся з друзями, дивіться фільми, читайте книги, займайтесь спортом та улюбленою справою.

Додаток для схуднення

  • Не забувайте достатньо спати. Здоровим вважається сон тривалістю 7-8 годин. Якщо немає можливості спати стільки часу, дотримуйтесь норми хоча б у 6 годин на добу.

  • Не ігноруйте фізичну активність. І мова не про виснажливі тренування. Помірна фізична активність потрібна щодня. Це може бути заняття фітнесом, прогулянки на свіжому повітрі, ранкова зарядка протягом 20 хвилин. Якщо не має часу навіть на таку активність, рухайтесь там, де це можливо: не користуйтеся ліфтом, гуляйте пішки до магазину, метро, роботи. Увімкніть музику під час прибирання вдома та рухайтесь енергійніше.

  • Не ускладнюйте. Будь-яких правил дотримуватися досить просто, якщо не думати про них постійно і не перетворювати у вимушений обов’язок. Потрібно просто не ігнорувати їх - і тоді результати ефективного схуднення стануть вашим вірним супутником на довгі роки.

  • Полюбіть себе. Перестаньте соромитися і сприймати себе як слона у магазині посуду. Хваліть себе за будь-які досягнуті результати щодня та насолоджуйтесь життям.

Жінка зважується



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.