Секрети ефективного схуднення

Їсти менше, рухатись більше - здається, якщо дотримуватись цих правил, зайві кілограми розчиняться самі по собі. Втім, тих, хто на власному досвіді знайомий зі схудненням, цим не проведеш. Від дієти до дієти метаболізм змінюється, з року в рік організм засмічується, кишечник стає слабшим, шлунок псується, однак цього до уваги ніхто не приймає.

До вашої уваги поради від дієтолога, які допоможуть завести організм наново і покращити результат схуднення таким чином, що побачити перші відчутні результати можна буде вже за тиждень.

Ваги

Слід пройти детокс-програму

Процес схуднення бажано починати з очищення організму. Це можна порівняти з генеральним прибиранням у квартирі. Слід порадитись зі спеціалістом і вибрати систему м’якого очищення, що базується на фізіологічних процесах організму,  і прискорить метаболізм, заспокоїть інсулін, запустить процес ліполізу, тощо. Як кажуть дієтологи, організм здоровий, коли здоровий його кишечник, і оздоровлення слід починати з очищення.

Соки

Необхідно регулярно робити масаж кишечника

Для покращення процесів кровообігу та лімфодренажу органів черевної порожнини зранку натщесерце, перш ніж встати з ліжка, робіть самомасаж живота протягом 5 хвилин. Проводьте кругові погладжувальні рухи долонею з легким натисканням за годинниковою стрілкою по ходу товстого кишечника, чергуючи їх з діафрагмальним диханням, роблячи повільні глибокий вдих та видих.

Живіт

Виключити всі непереносимості

Їжа може чинити як корисну дію на організм, так і негативну. Лікувальне харчування полягає не лише у споживанні корисних продуктів, які забезпечують правильне співвідношення білків, жирів і вуглеводів, а й у виключенні непереносимих. Сучасні методи діагностики дозволяють визначити усі види непереносимості (фруктоза, лактоза, глютен, гістамін, окремі продукти харчування), на підставі чого можна скласти індивідуальний раціон харчування. Споживання непереносимих продуктів може викликати проблеми з травленням, зайву вагу, збільшення вісцерального жиру, порушити сон та настрій.

Горіхи та інші продукти

Стежити за кислотністю

Здоров’я організму, швидкість метаболізму і контроль ваги залежить від кислотно-лужного балансу. Підтримувати нормальний pH організму дозволяє правильне поєднання кислотних і лужних продуктів у одному прийомі їжі. Позаяк продукти, що містять білки, бажано споживати разом з овочевим гарніром. Перевірити кислотність можна як у лабораторних умовах, так і самостійно. Для другого варіанту необхідно купити тест-смужки в аптеці для визначення pH слини або сечі. Якщо кислотність підвищена, то потрібно дотримуватися лужної дієти - збільшити споживання листових і не крохмалистих овочів, краще зеленого та білого кольору. Спосіб приготування - на парі або у вигляді лужних супів. При цьому обмежити споживання білків, круп і солодких продуктів. За статистикою більшість людей мають підвищену кислотність, особливо ті, хто страждає від зайвої ваги.

Лужні продукти

Не пити воду за 30 хвилин до і під час їжі

Можна випити першу склянку води через 40 хвилин після перекусу. Такий спосіб споживання рідини не порушує кислотність органів травлення і дозволяє працювати основним ферментам, які розщеплюють білки, жири та вуглеводи на повну силу.

Склянка води

Ретельно розжовувати їжу

Травний процес починається, як прийнято думати, не у шлунку, а вже у ротовій порожнині. Там відбувається формування харчової грудки і змочування їжі слиною, яка містить ферменти (амілаза, мальтаза) і бактерицидні речовини (лізоцим). Повільне споживання та ретельне пережовування їжі 30-40 разів запускає правильні процеси ферментації, дозволяє швидше відчути насичення та зменшити об’єм з’їденої їжі.

Малюк їсть зелений горошок

Не їсти кисломолочний сир і не пити кефір на ніч

Споживання молочних продуктів, які містять лактозу, ввечері може викликати процеси бродіння і підвищити викид гормону інсуліну, який посилює відкладення жиру, особливо в області живота.

Склянки з кефіром

Не провокувати викиди інсуліну

Виключіть споживання вуглеводів і солодких продуктів ввечері. Це також стимулює підвищення рівня інсуліну, що затрудняє схуднення. Введіть у свій режим харчування інтервальне голодування - відмову від одного прийому їжі, наприклад, вечері, двічі на тиждень.

Печиво

Замість перекусів краще пити чай матча

Це потужний природний детоксикант за рахунок високого вмісту хлорофілу. Чай спияє схудненню за рахунок прискорення метаболізму та окислення жирів, нормалізує холестериновий обмін, зменшує рівень поганих ліпідів у крові та покращує стан судин. За своїми властивостями тонізувати організм чай матча майже не поступається каві, але, на відміну від неї, є не кислотним продуктом, а лужним.

 Чай матча



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.