Дієтичні продукти, що містять багато калорій

Час розкрити чергову порцію неочевидних фактів про продукти, яким ми звикли довіряти. Виявляється, деякі з тих, що ми вважаємо некалорійними, приховують у собі багато жирів, вуглеводів і калорій, що зовсім не сприяє меті бути в формі, і вже тим паче - скинути вагу.

До вашої уваги популярні продукти, якими не слід зловживати, якщо не плануєте дієту або розвантажувальні дні.

Рікота і моцарела

Білосніжні молоді сири виглядають легкими та свіжими, але насправді не такі невинні, як здаються. 100-грамова кулька моцарели містить близько 300 ккал, не кажучи вже про 20-25 г жиру - ніжна бомбочка сповільненої дії, яка тане у роті. Правда в тому, що нежирний сир навряд чи можна назвати сиром, але якщо ви на дієті, успіх залежить від пильного вимірювання поживної цінності.

Моцарела

Авокадо

Високу поживність карибського плоду (у половинці стиглого авокадо - близько 180 калорій) виправдовує те, що масляниста м’якоть містить практично весь спектр жирних кислот, важливих для функціонування клітин мозку, а також унікальний вітамінно-мінеральний комплекс з вражаючими антиоксидантними властивостями.

Авокадо

Рисові хлібці

Хрусткі спокусливі кола з повітряного рису тільки прикидаються легкими та дієтичними - на обгортці ви знайдете інформацію про 380 ккал на 100 г з глікемічним індексом близько 85. Вагома причина передумати на користь сирого мигдалю.

Рисові хлібці

М’якоть кокосу

Багатий на клітковину кокос також дуже поживний (у 100 г - близько 353 ккал) і містить немало насичених жирних кислот, що не дозволяє тропічному горіху стати героєм дієт і розвантажувальних днів.

Кокос

Попкорн

Прямуючи в кінозал, не слід радіти затиснутому в руках відру попкорна, якого вистачить на цілий фільм. У цьому відрі - безодня калорій, які вам ні до чого (близько 1400 ккал на 100 г) + олія/масло, сіль або, ще гірше, цукор. Трохи попкорну домашнього приготування без додавання жиру - набагато розумніше рішення і калорій у ньому в 3 р менше.

Попкорн

Сухофрукти

Безперечно, є за що любити і курагу, і чорнослив, і родзинки, й інжир, і фініки - особливо у поєднанні з м’яким сиром або знежиреним йогуртом. Втім, чи знаєте ви, що ці природні солодощі дуже багаті на цукри та містять майже 400 калорій на 100 г? Збережемо за сухофруктами звання здорового продукту, багатого на корисні речовини, клітковину і мікроелементи, але обмежимо їх споживання жменею на добу і бажано до обіду.

Сухофрукти

Пластівці та мюслі

Прихильники пластівців на сніданок, остерігайтесь різноманіття гарних упаковок, не лінуйтеся варити вівсяну кашу або запікайте мюслі самостійно. Усі готові пластівці та мюслі надзвичайно насичені цукром, сіллю та жирами: 100 г у вашій мисці доставлять тілу близько 400 ккал - вирішуйте, чи готові ви їх витратити.

Кукурудзчяні кільця

Галети і тости

Якщо ви вирішили, що суттєво зменшили калорійність хліба, підсушивши пару шматочків у тостері, прийміть факт, що це не так. Навіть у зневодненому вигляді випічка за участі борошна тонкого помелу, дріжджів, солі, цукру і жирів містить понад 400 ккал на 100 г, будьте обережні.

Тости

Кокосова вода

Багата на мінерали (калій, фосфор, кальцій, магній) рідина з серцевини кокосового горіху продається у магазинах в обробленому та збагаченому вигляді, призначеному для довгого зберігання, що означає додавання цукру та консервантів. Тобто це вже не вода з нульовою поживністю, хоча калорійність напою, спожитого у спеку та після фітнесу, залишається на делікатно низькому рівні - 23-25 ккал на 100 г.

Кокосова вода

Суші

Дієтично допустимі та корисні суші (рис, риба, овочі, норі) також значно недооцінюються у поживному сенсі. Рол або суші з рибою оцінюється на 50 ккал (а варіації на тему Філадельфія або Каліфорнія і того більше), не кажучи вже про підсолоджені соєві соуси, які значно збільшують енергетичну цінність. 6 суші гарантують здоровий обід, багатий на омега-3, без клітковини і холестерину, втім насичений калоріями, як середній гамбургер.

Суші



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.