Як зробити ранкову каву смачнішою

Кава - це напій, яким починають свій день люди по всьому світу. Він дарує нам бадьорість, енергійність і зосередженість, а також неймовірний смак та аромат.

Кожний обирає свій варіант ранкової кави: з молоком, цукром або без, міцну чи м’яку, гарячу або з льодом. Є декілька простих компонентів, з якими ваша ранкова кава отримає нові цікаві смакові відтінки. Спробуємо?

Чашка кави

Сіль

Ні, ми не пропонуємо вам замінити цукор сіллю або пити солону каву. Всього одна дрібка солі може зробити ваш ранковий напій більш м’яким, прибравши гіркий післясмак. Не дарма ж сіль у такому об’ємі використовується і для приготування солодких страв. Та й шоколад з сіллю виявились вдалим поєднанням. Змішайте ⅓ чайної ложки солі з меленою кавою до її заварювання та перевірте самі.

Сіль

Прянощі

Спеції створені для того, щоб підкреслити та збагатити смак страв і напоїв. Кориця вже давно стала звичним додатком до кави. Чому б не розширити асортимент спецій для кави? Кардамон, мускатний горіх, гвоздика та бадьян у невеликих дозах прикрасять ваш ранок. У прихильники гострого можуть додати у каву перець на кінчику ножа.

Прянощі

Екстракти

Сиропи, які додають у каву бариста, мають одну неприємну особливість: вони дуже солодкі. А ось маленькі баночки екстрактів для випічки - саме те, що потрібно. Мигдаль, апельсин, ваніль, кокос або м’ята - вибір за вами. Пари крапель концентрату на чашку до заварювання кави буде достатньо.

Екстракти

Какао

Шоколадна кава в домашніх умовах - це легко. Просто додайте столову ложку какао-порошку у мелену каву та пом’якшіть смак готового напою чайною ложкою вершків.

Какао



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.