Які продукти допоможуть від застуди

У зимовий період наше здоров’я особливо залежить не від нас самих, а від людей, із якими ми ділимо простір. Захистити себе і своїх близьких можна за допомогою правильного харчування, яке зміцнить імунітет і зробить організм менш вразливим до зовнішніх подразників.

Ми підготували список продуктів, які допоможуть вам перемогти у боротьбі з вірусами. Деякі з них вам давно відомі, а про противірусну активність інших буде корисно дізнатися.

Зелений чай

Якщо ви помітили у себе перші ознаки застуди, випийте декілька чашок зеленого чаю. Він містить амінокислоти L-тіаніну, які сприяють активізації захисних сил організму. У складі зеленого чаю також багато корисних елементів, які зупиняють розвиток аденовірусу - популярної причини виникнення застуди. Також цей напій характеризується хорошими антиоксидантними властивостями і меншим вмістом кофеїну порівняно з чорним чаєм. Це значить, що великий об’єм випитого зеленого чаю не вплине на роботу нервової системи.

Зелений чай

Бразильські горіхи

Бразильський горіх допомагає боротися з вірусами за рахунок наявного у ньому селену - мінералу, який стимулює імунітет. Їсте усього 30 г цих горіхів та отримуєте добову норму селену, а значить, підтримуєте захисні функції організму. Отримуючи достатню кількість селену, організм виробляє більше цитокінів, які нейтралізують вірус грипу. Окрім бразильських горіхів, на селен багаті мідії, краби, тунець і тріска.

Бразильські горіхи

Цитрусові

Усім відомі джерела вітаміну С, на які слід звернути увагу взимку. Згідно із результатами дослідження, регулярне споживання вітаміну С зменшує симптоми застуди на 23%, а також прискорює одужання. Для бажаного ефекту організм повинен отримувати від 1 до 8 г цього вітаміну. Найбільш очевидні джерела - лимон, мандарин, апельсин, лайм, грейпфрут, помело. Але не перевантажуйте організм різким збільшенням вітаміну С, щоб не викликати проблеми з травленням.

Цитрусові фрукти

Цвітна капуста

Цей продукт також багатий на вітамін С, як і брокколі, брюссельська капуста, батат, червоний перець і помідори. Окрім цінного елементу, квітна капуста містить інші корисні втіаміни та антиокисданти, які ефективно боряться з інфекціями. Антиоксидант глутатіон у складі цвітної капусти може попередити більшість застудних захворювань при регулярному споживанні цього продукту.

Цвітна капуста

Червоне вино

Червоне вино допоможе подолати перші ознаки застуди за допомогою ресвератролу і поліфенолів у його складі. Ці сполуки допоможуть сповільнити процес розмноження вірусів грипу в організмі. Особливо ефективним є вино сорту піно нуар, у якому міститься найбільша концентрація ресвератролу. Альтернативними джерелами цієї сполуки є арахіс у шкірці або сушена шовковиця.

Червоне вино

Імбир

Це корінь з потужними протизапальними властивостями та знеболюючими властивостями. Імбир допоможе вам справитися з болем у горлі та ознобом, розблокує ніс через стимулювання кровообігу. Споживання імбиру також дозволить організму отримувати більше кисню та активно виводити токсини.

Імбир

Кориця

Окрім приємного смаку, кориця надасть вашому чаю лікувального ефекту. Ця спеція має антебактеріальні, противірусні і протигрибкові властивості. Корисні елементи у складі кориці боряться з причиною хвороби - патогенними мікроорганізмами. Ця приправа також покращує кровообіг, розігріваючи організм зсередини, і допомагає прочистити носові пазухи. Для посилення ефекту кориці її слід комбінувати з імбирем у складі гарячих напоїв.

Кориця

Часник

Народний засіб від простудних захворювань із доведеною часом ефективністю. Це потужний природний антибіотик, регулярне споживання якого знижує шанси підхопити вірус на 64%. Корисним є як свіжий, так і сушений часник. Додавайте його у салати, гарніри та соуси - це смачно і корисно.

Часник

Мед

Про мед можна розповідати довго. Це унікальний продукт із протизапальними властивостяи. Додавайте у напої або їжте просто так: мед змащує горло, знімає біль та бореться з бактеріями. Найбільша кількість антиоксидантів міститься у гречаному меді та меді з конюшини.

Мед

Курячий бульйон

Домашній курячий бульйон допоможе компенсувати втрату рідини в ослабленому організмі та зменшити запалення. Ця страва також чудово насичує організм, тому отримуємо подвійну користь.

Курячий бульйон

А про продукти, які допоможуть вам перезимувати у хорошому настрої, читайте тут - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yizha-shcho-dopomozhe-perezymuvaty-u-horoshomu-nastroyi.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.