Винну основу сидру Somersby будуть переробляти на засіб для дезінфекції

Сидр Somersby

На тлі поширення COVID-19 і боротьби з ним багато данських компаній об’єднали зусилля з метою ліквідації дефіциту засобів для дезінфекції в Данії. Одна з таких компанійCarlsberg Group, частиною якої є Carlsberg Ukraine.

На початку цього тижня данська влада проінформувала про те, що запаси засобів індивідуального захисту, зокрема спирту для дезінфекції шкіри рук, стрімко скорочуються. У відповідь Carlsberg Group передала приблизно 17,2 тисячі літрів винної основи, що містить 16% алкоголю, заводу міцних спиртних напоїв «Нюборг». На «Нюборзі» винна основа пройде процедуру дистиляції. Одержану внаслідок дистиляції сировину буде відправлено на підприємство «Гундаль».

«Гундаль» вироблятиме кінцевий продукт ─ спирт для дезінфекції шкіри рук. Підприємства не отримають при цьому жодного прибутку.

З переданої партнерам винної основи Somersby буде вироблено до 2000 літрів спирту для дезінфекції рук, який данські заклади охорони здоров’я зможуть використовувати під час лікування хворих у всій країні для профілактики поширення вірусу.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.