15 дивних але смачних поєднань у їжі

Давайте розширимо свої горизонти та дізнаємося про поєднання у їжі, які на перший погляд можуть здатися абсурдними. Насправді не все так погано - деякі з них можуть стати вашими фаворитами, якщо ви все ж наважитесь їх спробувати.

Поєднання продуктів

Оселедець і домашній сир

Знаємо, здається повним дикунством, тим не менш, поєднання оселедцю та кисломолочного сиру є дуже популярним у Прибалтиці. Деякі господині додають домашній сир у фаршмак. А свіжий оселедець, запечений з сиром - це дуже смачне і ніжне поєднання. Головне, щоб усі інгредієнти були свіжими.

М’ясо та варення

А це поєднання популярне у Швеції та Ісландії: мешканці цих країн особливо полюбляють м’ясо з солодкими соусами. Варення і джеми з ягід тонко відтіняють насичений м’ясний смак, надаючи йому приємної солодкавості та легкої кислинки. Окрім того, ягоди допомагають м’ясу краще засвоюватися організмом.

Спробуйте полити стейк або відбивку варенням з брусниці, журавлини, смородини або чорниці - впевнені, вам сподобається такий додаток. Навіть більше, ніж кетчуп або майонез.

М’ясо та шоколад

А це божевільне поєднання - візитна картка Мексики. Коронна страва у мексиканців - соус моле, який готують із шоколаду з додаванням арахісу, кунжуту та прянощів. Цей соус, зазвичай, подається до яловичини або птиці. Густа оксамитова консистенція та не менш глибокий смак ідеально поєднуються з запеченим м’ясом.

М’ясо з шоколадним соусом

Шоколад і соєвий соус

Ідеальне поєднання з точки зору хімії. Солонуватість соєвого соусу підкреслює солодкавість шоколаду. Окрім того, обидва продукти містять смажені рослинні і фруктові компоненти, які взаємно збагачують смак один одного. Спробуйте обмакнути шоколадний батончик у соєвий соус або полити ним шоколадний десерт.

Червона ікра та білий шоколад

А це поєднання відкрив відомий британський шеф-кухар Хестон Блюменталь. Свого часу він виявив, що червона і чорна ікра ідеально доповнюють білий шоколад - солона нотка збагачує його смак та пом’якшує солодкавість. До речі, по цій же причині білий шоколад можна комбінувати з оливками.

Буряк і темний шоколад

Гіркота темного шоколаду і солодкавий смак буряка чудово доповнюють один одного. Посипте буряковий салат тертим шоколадом, і ви отримаєте дуже смачну та оригінальну страву.

Капкейки з буряка і темного шоколаду

Баклажани та мед

Поєднання баклажанів та межу - одне з найпопулярніших в іспанській Андалусії. Обсмажте баклажани тонкими слайсами в оливковій олії та полийте їх медом - запевняємо, смак вас приємно здивує. Не одним же часниковим майонезом поливати баклажани.

Курка та мед

Запечене з медом курча - дуже популярна страва у Таїланді. Воно й не дивно, адже м’ясо виходить дуже м’яким. Щоб приготувати таку страву, потрібно або попередньо вимочити птицю у медовому соусі, або просто полити м’ясо медом за декілька хвилин до готовності.

Ананас і сир

Виразна солодкавість ананасу гармоніює зі зрілими та вершковими сирами, а також сортами з блакитною пліснявою. А ось поєднання тропічного фрукту та розсільних сирів на кшталт бринзи краще уникати.

Тапаси з анананасу та сиру

Креветки та кабачок

Поєднання цукіні та креветок дуже часто можна зустріти в італійській кухні. Їх ніжні смаки чудово доповнюють один одного. Окрім того, кабачок сприяє легкому засвоєнню білкової їжі.

Оливки та апельсини

Той самий Хестон Блюменталь прийшов до висновку, що оливки та апельсини - ідеальна пара. Виразна солонуватість оливок чудово поєднується зі свіжою солодкавістю апельсину. Такої думки, до речі, дотримується не тільки Блюменталь. Салат з апельсинів та оливок - традиційна страва на святкових застіллях у Марокко і на Близькому Сході.

Полуниця і чорний перець

Ми звикли їсти полуницю як десерт, наприклад, з цукром або йогуртом. Але спробуйте зробити несподіваний хід: посипте ягоду свіжемеленим чорним перцем. Отримаєте дуже пікантне та оригінальне поєднання. Таку полуницю можна подати у якості закуски або гарніру до м’яса.

Полуниця і чорний перець

Полуниця і пармезан

Ще один смачний тандем - полуниця і пармезан. Таємниця цього поєднання полягає в хімії: масляна кислота, наявна у пармезані, вступає в реакцію з флаваноїдами, на які багата полуниця. У результаті виходить насичений солодкий смак з легкою кислинкою. Можна просто посипати ягоду тертим сиром або приготувати смачну запіканку на сніданок: зваріть рис, змішайте з полуницею, прикрасьте пармезаном і поставте у розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Диня та шинка

А це улюблене поєднання італійців та іспанців. Для них диня з прошутто або хамоном - літня національна страва, яку подають як на урочистих прийомах, так і на домашніх обідах. Закуска чудово освіжає у спекотний день і розпалює апетит перед основною трапезою. Запивати її рекомендують виключно білим сухим вином.

Кава та сіль

Уся справа в тому, що сіль нейтралізує гіркоту кавового зерна і надає напою більш м’якого смаку. Така кава особливо корисна влітку, оскільки у спекотну погоду допомагає відновити водно-сольовий баланс в організмі.

Кава та сіль



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.