Чому не діють популярні дієти для схуднення

Сьогодні людям пропонують тисячі різноманітних способів позбутися від зайвої ваги. Однак, що не рідко, дотримуючись тієї чи іншої дієти, людина ніяк не худне, якщо навпаки не набирає ще декілька кілограм. Не дивно, що ця тема зацікавила вчених і вони вирішили вияснити, у чому ж причина.

Річ у тім, що організм кожної людини по-різному реагує на однакові продукти. Позаяк, якщо подруга хвалиться, що знайшла просто чудодійну дієту — немає жодних гарантій, що цей спосіб буде дієвим і для вас. Що і було доведено вченими з Інституту Вейцмана в Ізраїлі.

Біотехнолог Еран Сегал та імунолог Еран Елінава вирішили провести дослідження, для участі у якому запросили 800 чоловік, віком 18-70 років, які мали різну вагу та, відповідно, стан здоров'я. Спочатку вченими були зібрані різноманітні дані про стан здоров'я добровольців, склад їх раціону харчування, індивідуальні особливості організму, рівень глюкози у крові, її склад, а також показники параметрів тіла.

Зважування

На початковому етапі експерименту учасники повинні були розпочинати свій день сніданком, який містив хліб. Після чого вони здавали аналізи. Завдяки цьому виявилось, що однакова їжа викликала у різних людей різні реакції. Ключовим параметром для визначення результатів цього дослідження був показник рівня глюкози у крові, який вимірювали регулярно — основна увага була зосереджена саме на ньому, адже останнім часом найпопулярнішими є саме низьковуглеводні дієти, спрямовані на зменшення рівня глюкози у крові. Так перевіряли реакції організму різних людей на різні продукти, і ніде реакція не була однаковою.

Позаяк, вчені запевняють, що дуже скоро універсальні дієти відійдуть у забуття. Оскільки кожний організм реагує на продукти по-своєму, якщо ви хочете позбутися зайвої ваги, то вам потрібна індивідуальна дієта, розроблена із врахуванням усіх індивідуальних особливостей.

Наприклад, одна із добровольців, що приймали участь у дослідженні — жінка похилого віку із зайвою вагою, досить довго намагалась позбутися зайвої ваги, випробувавши безліч способів та дієт. А ось аналізи виявили, що її організм не переносив помідори через ряд хвороб. Жінка ж, не здогадуючись про це, активно налягала на овочі, які вважаються здоровими продуктами, і без яких не обходиться жодна дієта.

Дві дівчини з різною вагою

Також читайте про те, чому шкідливо їсти на повний шлунок - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/chomu-shkidlyvo-yisty-na-povnyy-shlunok.

А про результати дослідження, як дзеркало впливає на наш вибір їжі, розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yak-dzerkalo-vplyvaye-na-nash-vybir-yizhi.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
Коментарі

Вхід на сайт

Хочу схуднути


Вхід на сайт

Вага 45 11 років ріст 146


Вхід на сайт

У Вас нормальна вага. Продовжуйте у тому ж дусі — раціон та активність не потребують змін.